Cât de des trebuie să schimbăm prosoapele în timpul verii, pentru a scăpa de microbi și bacterii?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cât de des trebuie să schimbăm prosoapele în timpul verii, pentru a scăpa de microbi și bacterii. Sursa - Pexels
Cât de des trebuie să schimbăm prosoapele în timpul verii, pentru a scăpa de microbi și bacterii. Sursa - Pexels
Majoritatea persoanelor folosesc prosoape separate pentru mâini și față, pe care le păstrăm întotdeauna, la îndemână, lângă chiuvetă.

Aceste prosoape sunt folosite cel mai des și se murdăresc mai repede decât alte prosoape. Dar exact cât de des ar trebui să le schimbăm pentru a preveni creșterea germenilor și a bacteriilor în țesătură?  

Prosoapele ar trebui schimbate mai des vara decât iarna. Motivul este foarte simplu: iarna aerul din casă este mult mai uscat, datorita încălzirii artificiale. Acest lucru permite prosoapelor să se usuce mult mai repede, după fiecare utilizare.

În plus, mulți dintre noi agățăm prosoapele de calorifere. Vara, prosoapele pot rămâne, umede, ore întregi după fiecare utilizare, deoarece aerul este mai umed. 

Trucul imbatabil ca hainele să nu-și piardă culoarea în mașina de spălat: aveți nevoie de un ingredient din bucătărie

Dacă familia este formată din 3, 4 sau mai multe persoane și dacă cineva lucrează de acasă sau petrece mult timp acasă, evident că va trebui să le schimbați mai des.

Putem spune că prosoapele pentru față și mâini ar trebui schimbate, vara, la fiecare trei zile, dacă le folosim puțin, și la fiecare două zile, dacă le folosim mai des.

Mască exfoliantă din semințe de chia, care purifică și netezește tenul. Chipul tău va fi mai luminos, în câteva clipe

Pentru a înțelege dacă ar trebui să le schimbăm mai des, să facem un experiment simplu. Pe parcursul unei zile, verificăm starea prosopului de fiecare dată când îl folosim. Dacă  îl găsim umed într-un loc uscat, înseamnă că trebuie să îl schimbăm mai des.

De asemenea, amintiți-vă că un prosop vechi își pierde capacitatea de a absorbi apa după multe spălări, așa că dacă prosoapele sunt subțiri și uzate, probabil că este timpul să cumpărăm altele noi.  

Nu aruncați prosoapele vechi și uzate de plajă: cu aceste trucuri simple și ieftine le puteți recicla creativ

Când mergem în vacanță obișnuim să ne schimbăm garderoba, în special, cu articolele de care vom avea nevoie în concediu. Drept urmare, costumele de baie și prosoapele de plajă sunt cele mai populare.

Dar ce putem face cu obiectele pe care le-am folosit sezonul estival trecut? Fie le aruncăm, fie le dăm o viață nouă.  Acesta este cazul prosoapelor de plajă. Uzate, deteriorate și uzate. Dacă nu vrem să le aruncăm la gunoi, le putem recicla creativ.

De altfel, reciclarea creativă ne vine în ajutor, oferind lucrurilor o nouă utilizare. Să vedem cum, cu câteva trucuri simple.

Știați că puteți folosi congelatorul nu doar pentru depozitarea alimentelor?

Dacă aveți la dispoziție o mașină de cusut, cu siguranță, aveți un avantaj. De exemplu, puteți reduce prosopul de plaja la un simplu covoraș, de dimensiunea pe care o preferați, pentru a-l putea folosi în baie. 

De asemenea, puteți crea o geantă de plajă confortabilă. Luați măsurătorile, tăiați, apoi coaseți capetele.  

Covorul este pătat? Spuma de ras, o modalitate excelentă de a o elimina rapid

Prosoapele pot fi rulate pe lungime și folosite, iarna, la uși și ferestre, pentru a opri aerul, care intră prin crăpături.  

Iar dacă prosopul de plajă este o amintire, îl putem folosi pentru a face o jucărie moale pentru copilul sau pentru nepotul nostru. Iată, așadar, cum să reciclăm prosoape vechi de plajă într-un mod creativ, oferindu-le a doua viață.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel