Data actualizării:
Data publicării:

Cât de des ar trebui să îți plimbi câinele. Află câteva sfaturi

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Când îți iei un câine nou, viața ta se schimbă considerabil, iar una dintre cele mai semnificative schimbări este reprezentată de plimbările zilnice de care va avea nevoie puiul tău.

Ieșirea în aer liber este o activitate grozavă atât pentru tine, cât și pentru câinele tău, deoarece vă oferă amândurora șansa de a face mișcare și de a arde calorii și este, de asemenea, o oportunitate excelentă de a crea legătura între tine și prietenul tău patruped.

Fiecare cățeluș ar trebui să aibă cel puțin o plimbare în fiecare zi. Dar cât de des ar trebui să plimbi un câine? Răspunsul depinde de câțiva factori, inclusiv rasa, temperamentul, sănătatea și vârsta.

Cât de des ar trebui să îți plimbi câinele?

Toți câinii au nevoie de cel puțin o plimbare în fiecare zi, dar când vine vorba de rase mai energice, va trebui să le plimbați mai des și pentru perioade mai lungi de timp. Câinii mai tineri sunt mai activi decât tovarășii mai în vârstă, deoarece vârsta joacă, de asemenea, un rol important. Animalele de companie cu răni sau boli cronice, cum ar fi artrita, ar putea avea nevoie să meargă mai încet, așa că țineți cont și de starea lor de sănătate.

Dacă crezi că patrupedul poate avea dificultăți, ia legătura cu medicul veterinar, deoarece există adesea tratamente, cum ar fi medicamente pentru durere și tablete pentru îngrijirea articulațiilor, care pot face mersul mai ușor și mai confortabil.

Și nu uita, fiecare câine este unic, așa că nevoile vor varia chiar și între câinii care aparțin aceleiași rase. Dar merită totuși să știi că unele rase sunt mai active în mod natural decât altele.

Rase energice de câini care au adesea nevoie de mai multe plimbări pe zi:

  • Golden Retriever 
  • Husky siberian
  • Labrador Retriever
  • Border Collie
  • Ciobănesc german
  • Springer Spaniel englez

Rase de câini care în mod normal au nevoie doar de una sau două plimbări pe zi:

  • Pug sau Mops
  • Maltez
  • Pomeranian
  • Chin japonez
  • Chow Chow
  • Ogar
  • Marele danez sau Dog german

Cât de des ar trebui să plimbi câinele în timpul verii

Vara, este bine sa schimbi ora din zi la care începeți împreună aventurile în aer liber. În zilele deosebit de calde, plimbați-vă dimineața și seara devreme pentru a evita temperaturile caniculare din mijlocul zilei. Și asigură-te întotdeauna că ai și apă cu tine, precum și acces la umbră, astfel încât câinele să se poată odihni dacă îi este prea cald, chiar și pentru plimbări scurte prin cartier.

Dacă observi că patrupedul încetinește în timpul plimbărilor pe vreme caldă, nu dorește deloc să meargă, gâfâie excesiv, plânge sau încearcă să se întindă sau să se întoarcă, toate acestea pot fi semne că se încălzește prea mult, astfel că este mai bine să vă opriți din mers și să luați o pauză.

Cât de des ar trebui să plimbi câinele iarna

Când zilele de iarnă devin deosebit de reci, cel mai bine este să iei în considerare limitarea plimbării zilnice a câinelui la 20-30 de minute, cu excepția cazului în care sunt bine adaptați la climatele mai reci, de exemplu, Husky-ul Siberian are o blană groasă și densă pentru a ajuta la protejarea rasei de frigul iernii.

Paltoanele de iarnă concepute pentru câini sunt, de asemenea, un accesoriu grozav pentru vremea rece, mai ales dacă însoțitorul tău nu are în mod natural o blană groasă. Dar, dacă temperaturile ajung sub nivelul de îngheț, cel mai bine este să găsești modalități de a-ți menține câinele activ în casă și de a ieși afară doar pentru perioade foarte scurte de timp, protejându-i labele cât mai mult posibil și evitând bălțile și noroiul. 

Cât de des ar trebui să plimbi un cățel

Ca regulă generală, cel mai bine este să lași cățelul foarte mic să alerge de fiecare dată când trebuie să iasă afară. Când cățeii sunt încă foarte mici, de multe ori sunt fericiți să se joace în grădină și nu e nevoie să fie plimbați.

De asemenea, este mai bine să nu lași puiul să iasă afară decât după cel puțin 2 săptămâni de la vaccinarea, deoarece acesta este momentul în care va fi mai bine protejat împotriva bolilor pe care le poate lua afară.

Pe măsură ce cățelul crește puțin, cel mai bine este să vezi cât de mult dorește să meargă și câtă energie are după fiecare plimbare, deoarece acest lucru îți va oferi o idee aproximativă despre cât de mult exercițiu are nevoie în fiecare zi, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel