Cât de caldă va fi apa mării la final de martie 2024. Zile toride pe litoralul românesc / „A început amenajarea plajelor“ / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Dumitru-Marius Coțofan, directorul Centrului Meteorologic Regional Dobrogea (ANM), a vorbit despre vremea de pe litoral în următoarea perioadă.

În cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, Dumitru-Marius Coțofan, directorul Centrului Meteorologic Regional Dobrogea (ANM), a spus dacă temperaturile ridicate din următoarele zile vor favoriza turismul pe litoral.

„Cu siguranță va fi un trafic foarte mare spre litoral. Cei care sunt cu plajele deja se pregătesc. Colegii de la Apele Române fac eforturi pentru amenajarea plajelor. Ei, de regulă, aveau planul pentru 1 Mai, care anul acesta va avea o vacanță prelungită, de aproape o săptămână, dar acum se ocupă de plaje mai devreme“, a precizat Dumitru-Marius Coțofan.

„Care ar fi temperatura optimă pentru apa mării, pentru că ați spus că acum este de 9-10 grade Celsius?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Temperatura optimă, chiar dacă am avut schimbări climatice, mai devreme de 1 iunie nu am avut mai mult de 21-22 de grade Celsius. Din punct de vedere al temperaturii apei, mai avem de așteptat pentru a ajunge la acea temperatură optimă.

Din punct de vedere al temperaturii aerului au mai fost perioade de 1 Mai când au fost temperaturi de 30-31 de grade Celsius pe litoral“, a precizat meteorologul.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Temperaturi de vară în weekend. Coțofan (ANM) anunță o „încălzire masivă“ / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel