Cât de benefice sunt nucile pentru sănătate
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Nucile furnizează grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale - și acesta este doar începutul modului în care vă pot susține sănătatea.

Nucile furnizează grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale - și acesta este doar începutul modului în care vă pot susține sănătatea, conform healthline.com.

Super sursă vegetală de Omega-3

Nucile sunt o sursă semnificativă de omega-3, oferind 2,5 grame per porție de 1 uncie (28 grame).

Grăsimile omega-3 din plante, inclusiv nuci, se numesc acid alfa-linolenic (ALA). Este o grăsime esențială, ceea ce înseamnă că trebuie să o iei din dieta ta.

Studiile observaționale au arătat că fiecare gram de ALA pe care îl consumați pe zi scade riscul de a muri din cauza bolilor de inimă cu 10%.

Poate reduce inflamația


Inflamația se află la rădăcina multor boli, inclusiv bolile de inimă, diabetul de tip 2, boala Alzheimer și cancerul și poate fi cauzată de stresul oxidativ.

Polifenolii din nuci pot ajuta la combaterea acestui stres oxidativ și inflamație. Un subgrup de polifenoli numiti elagitanini poate fi implicat în mod special.

Bacteriile benefice din intestine transformă elagitaninele în compuși numiți urolitine, despre care s-a descoperit că protejează împotriva inflamației.

Grăsimile ALA omega-3, magneziul și aminoacidul arginina din nuci pot scădea, de asemenea, inflamația.

Promovează un intestin sănătos


Studiile sugerează că, dacă intestinul tău este bogat în bacterii care promovează sănătatea și alți microbi (microbiota ta intestinală), este mai probabil să ai un intestin sănătos și o sănătate generală bună.

O compoziție nesănătoasă a microbiotei tale poate contribui la inflamarea și la boli în intestin și în alte părți ale corpului, crescând riscul de obezitate, boli de inimă și cancer.

Sprijină controlul greutății


Nucile sunt bogate în calorii, dar studiile sugerează că energia absorbită din ele este cu 21% mai mică decât ar fi de așteptat pe baza nutrienților lor.

În plus, consumul de nuci vă poate ajuta chiar să vă controlați apetitul.

Poate ajuta la gestionarea diabetului de tip 2 și la reducerea riscului


Studiile observaționale sugerează că unul dintre motivele pentru care nucile sunt legate de un risc mai scăzut de diabet de tip 2 este faptul că ajută la controlul greutății. Excesul de greutate crește riscul de creștere a zahărului din sânge și diabet.


Cu toate acestea, consumul de nuci poate ajuta la controlul zahărului din sânge prin mecanisme dincolo de influența lor asupra controlului greutății.

Poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale


Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru boli de inimă și accident vascular cerebral.

Unele studii sugerează că consumul de nuci poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, inclusiv la persoanele cu hipertensiune arterială și la persoanele sănătoase aflate sub stres.

Sprijină îmbătrânirea sănătoasă


Pe măsură ce îmbătrânești, o bună funcționare fizică este esențială pentru menținerea mobilității și a independenței.

Un lucru care vă poate ajuta să vă mențineți abilitățile fizice este obiceiurile alimentare sănătoase.

Sprijină buna funcționare a creierului


Poate fi doar o coincidență faptul că coaja unei nuci arată ca un minuscul creier, dar cercetările sugerează că această nucă poate fi într-adevăr bună pentru mintea ta.

Studiile pe animale și pe eprubetă au descoperit că nutrienții din nuci, inclusiv grăsimile polinesaturate, polifenolii și vitamina E, pot ajuta la reducerea daunelor oxidative și a inflamației din creier.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel