Data publicării:

Cât de aproape suntem de Al Treilea Război Mondial? Răspunsul lui Bogdan Chirieac

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik
Sunt voci care atrag atenția că suntem în pragul celui de-Al Treilea Război Mondial. Analistul politic Bogdan Chirieac a spus cât de aproape suntem de un  astfel de scenariu.

Întrebat, la România TV, cât de aproape suntem de Al Treilea Război Mondial, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns:

„Încă nu suntem acolo. Până nu intră America în conflict direct cu China sau Rusia, nu cred că suntem în Al Treilea Război Mondial, dar ne aflăm foarte aproape. Sunt consecințe. Una dintre consecințe, acum cu atacul Hamas asupra Israelului și pregătirea Israelului de a intra în Fâșia Gaza, a fost creșterea prețului petrolului, care nu se va opri. Nu va fi o creștere și, gata, s-a terminat.

Nu va fi așa ceva! Va continua să crească în funcție de tensiunea din zonă, nu am nici un fel de îndoială în legătură cu acest lucru. În plus, să vedem ce state intră acolo, dar e clar, noua ordine mondială este deja pe locul său.

Dacă înainte de '89 se confrunta comunismul cu capitalismul, acum se confruntă capitalismul liberal și democrațiile liberale cu capitalismul autocrat”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Pentagonul intenționează să trimită zeci de mii de obuze de artilerie de 155 mm în Israel, care anterior erau destinate Ucrainei din stocul de urgență al SUA.

Întrebat, la România TV, dacă atenția Statelor Unite se mută dinspre Ucraina înspre Israel, ce consecințe vor fi și cum vom fi afectați și noi, Bogdan Chirieac a răspuns:

„Există o temere justificată în legătură cu acest lucru, dar să nu uităm că președintele Biden a cerut congresului 100 de miliarde de dolari ajutor militar, dintre care 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, 23 de miliarde pentru Israel și restul pentru Taiwan și pentru gardul cu Mexicul.

Biden nu intenționează nici un moment să renunțe la a ajuta Ucraina, ceea ce ne bucură pe noi, fiindcă adevărul este că acest război nu merge bine pentru lumea civilizată. Rușii atacă, ofensivă ucraineană n-a avut rezultate cât de cât notabile și să nu uităm că dacă Ucraina pierde în favoarea Rusiei, țara cea mai afectată din NATO în urma acestei pierderi va fi România, care va avea din nou Federația Rusă la graniță. Înainte aveam URSS, dar acum o să avem Moscova la graniță cu România și Republica Moldova”, a mai precizat analistul politic Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI: Scenariu maximal privind situația din Israel - marele pericol. Chirieac: Curtifan spune corect. Acestea fiind zise... poate că cetățenii români ar trebui să facă un lucru-cheie - https://www.dcnews.ro/scenariu-maximal-privind-situatia-din-israel-marele-pericol-chirieac-curtifan-spune-corect-acestea-fiind-zise-poate-ca-cetatenii-romani-ar-trebui-sa-faca-un-lucru-cheie_934992.html#google_vignette

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel