Cât costă Spovedania? Părintele Vasile Ioana a vorbit despre „plățile” bisericești: Niciodată! Vă rog să faceți reclamație la Episcopie
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură YouTube
Sursă foto: Captură YouTube
Părintele Vasile Ioana atrage atenția asupra situației în care un preot cere bani pentru Spovedanie. 

Părintele Vasile Ioana a fost invitat în platoul emisiunii „Vorbește lumea”, de la PRO TV, acolo unde a vorbit despre Taina Sfinei Spovedanii.

Ce este spovedania

„E bine să înțeleagă toți oamenii. Taina spovedaniei este un dar pe care Dumnezeu l-a făcut creștinilor. Isus Hristos, după ce și-a dovedit învierea sa, și-a înviat trupul din morți, s-a întâlnit cu ucenicii lui, cu cei 12 Apostoli, 11 erau atunci. Și le-a spus așa: Luați Duh Sfânt, cărora voi le veți ierta păcatele, iertate vor fi. Deci Dumnezeu a dăruit acest dar slujitorilor lui, mesagerilor lui, adică apostolilor, și apostolii preoților, mai departe. Iertarea păcatelor înseamnă că tot ce ai făcut tu până atunci, se iartă. 

Atunci când vii la spovedanie și spui sincer păcatele tale,  când te vei ridica, vei fi ca atunci când ai ieșit din cristelnița botezului: ca un prunc curat. Practic, spovedania este șansa omului pentru un nou început și este, efectiv, iertarea tuturor păcatelor tale dinainte. 

Este un nou început și este, practic, schimbarea vieții. Avem toți nevoie să ne schimbăm viața. Toți greșim. Dumnezeu știa că o să greșim. Și atunci, ne-a dat această taină. Vino, regretă, de altfel, primul Lui cuvânt a fost „pocăiți-vă”. Te pocăiești, îți pare rău, vii cu regret și Dumnezeu te iartă”, a explicat părintele Vasile Ioana.

Cât costă spovedania?

Întrebat „cât costă spovedania?”, părintele a explicat că spovedania este un dar de la Dumnezeu și că nu trebuie să plătești pentru asta. Mai mult, el atrage atenția că ar trebui făcută reclamație la Episcopie, în cazul în care un preot vă cere să dați bani pentru spovedanie.

Citește continuarea pe SPECTACOLA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel