Cât costă să urci cu telecabina, din Bușteni, la Babele, plus retur. ”Și dacă nu cumpărăm telecabina, ce preț are?”/ ”La banii ăștia, ai și cazare o zi în telecabină!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Telecabina Peștera Foto: Crișan Andreescu
Telecabina Peștera Foto: Crișan Andreescu
Dacă ai o familie formată din doi adulți și un copil, ca să urci la Babele și să te întorci, ai de scos din buzunar nu mai puțin de...

... 483 de lei! 

O fotografie publicată pe Facebook a stârnit multe controverse printre internauții șocați de prețurile telecabinei din Bușteni. Site-ul oficial confirmă tarifele. 

foto Facebook 

Astfel, pentru un tur - retur Bușteni - Babele, costul pentru un adult este de 199 de lei, iar pentru un copil 5 - 12 ani este de 85 de lei. Mai scump este tur-retur Bușteni - Peștera, unde prețul pentru un adult este 249 de lei, iar pentru un copil 90 de lei. 

Reacțiile au curs în online: 

- Se acceptă plata și cu credit pe 20 de ani? / R: Doar fonduri europene / R: Da, dar cu doi giranți. 

- Să plătească fraierii! Am ales de aproape 20 de ani să nu mai vizitez Valea Prahovei sau a hoției! Motive, multe! Aglomerație în trafic, prețurile exagerat de mari, aglomerație, construcții fără gust, numai pentru a face profit în toate zonele de munte. Haotic și pe principiul ”acum pe ei să le luăm banii”. 

- Și dacă nu cumpărăm telecabina, ce preț avem?/ R: Eu zic că e mai ieftin dacă o cumpărăm.

- Well, nu vrei telecabină, există varianta în care te căsătorești cu ursu pe Jepii mari sau mici... casă de piatră. 

- Un preț normal ar fi undeva pe la 60 de lei urcarea! Biletul dus-întors nu ar fi trebuit să coste mai mult de 100 de lei!

- Ce părere aveți de telecabina de la Carrefour când o umpleți, e scumpă sau e ieftina? Avem preturi ca în străinătate. Suntem mândri ca suntem UE. Ne dă Ursula de toate.

”Am ajuns să nu ne permitem o vacanță în țară noastră! Rușine!”

- Eu când am văzut prima dată prețurile, am clipit de 3-4 ori în mod repetitiv, am crezut că nu văd bine ce scrie. Bătaie de joc la adresa românilor. Ei au uitat care-i salariul mediu net în România? Am ajuns să nu ne permitem o vacanță în țară noastră! Rușine!

- Scrie acolo mic... "nerecomandat pentru cei cu afecțiuni cardiace"... La preț se referă.

- De asta noi mergem în străinătate... nu ne permitem cu salariile din România să mergem în vacanță la noi.

- Au ăștia niște prețuri de parcă te cară în spinare până sus. 

- La banii ăștia ai și cazare o zi în telecabină!

- Cafea cu de toate, 2 euro în Tenerife... și tot 2 euro este cafeaua la aparatul ăla cu pahar din carton... la Bușteni.

- Micul dejun este inclus?

- În Cortina D`Ampezzo urcarea și coborârea până la 3200 m cu două gondole și o telecabină costă 80 de euro pentru 2 adulți și un copil (copil până în 7 ani gratuit). Dar acolo e doar o amărâtă de localitate care o să fie locația Jocurilor Olimpice de iarnă, nu e ca la bogați la Bușteni. 

- Asta e cu reducere, nu? 

- În Grecia închiriezi o barca toată ziua și vizitezi insule cu 50 de euro. 

- Jegmăneală pe față să nu mai plătească nimeni și să vedem atunci ce preț va fi.

- Prostia, scuze dar altfel mă sufoc, se plătește.

Au fost și internauți care au exemplificat cu prețuri din Germania: ”Mergi în Germania, Eibsee-Zugspitze urcat-coborât anul trecut "pachet de familie" doi adulți și un sugar €190. Preț de city-break. Și aia e telecabină cu capacitate de 40 de persoane, nu ca putregaiurile de la Bușteni”. 

Reacțiile au curs în tonul celor de mai sus, cu sutele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel