Cât costă limuzinele în care se deplasează Iohannis, Putin, Biden și Macron
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cât costă lumizinele cu care se deplasează Iohannis, Putin, Biden și Macron / Foto: Captură video Youtube LUX cars
Cât costă lumizinele cu care se deplasează Iohannis, Putin, Biden și Macron / Foto: Captură video Youtube LUX cars
Află în articol cât costă limuzinele în care se deplasează Klaus Iohannis, Joe Biden, Vladimir Putin și Emmanuel Macron.

Liderii lumii nu circulă oricum, ci cu mașini luxoase și sigure, inclusiv președintele Klaus Iohannis. Șefii de stat au mașini blindate care costă o avere, scrie Realitatea.net.

Klaus Iohannis, președintele României folosește un Mercedes-Benz Clasa S. Limuzina este blindată și dispune la interior de elemente de protecție, locuri speciale pentru armele gărzilor de corp, dar și dotări precum scaune încălzite şi ventilate, cu funcţie de masaj si televizor. Mașina costă peste 120.000 de euro.

Joe Biden, președintele Americii, ar avea cea mai sigură mașină din lume. Este vorba despre un Cadillac blindat, dotat cu ferestre antiglonț, un blindaj de 5 cm și cu uși care au o grosime de 20 cm.  În plus, podeaua mașinii este rezistentă la atacuri cu grenade, iar anvelopele sunt armate pentru a rezista la atacuri sau la explozii. Mai mult decât atât, limuzina ar avea mereu conexiune la internet și la satelit, precum și un frigider în care este păstrat sânge compatibil cu grupa de sânge a președintelui SUA. Limuzina cu care se deplasează Joe Biden costă 1,5 milioane de dolari.

Vladimir Putin are o limuzină rusească. Mașina seamănă cu un Rolls-Royce și dispune de un blindaj de câteva mii de kilograme, ceea ce face ca greutatea totală a mașinii să fie de 7 tone. Limuzina lui Putin ar costa aproximativ 1,3 milioane de dolari.

Emmanuel Macron se deplasează cu un model DE ES 7. Principala caracteristică a mașinii este acoperișul care este integral retractabil. Varianta prezidențială folosită de Macron se spune că ar costa peste 100.000 de dolari.

Mai multe despre mașina lui Vladimir Putin. Este dotată să reziste și unui atac chimic

Paranoicul Vladimir Putin călătorește prin Moscova într-o mașină blindată de șapte tone, care poate rezista atacurilor cu bombe și chimice. În plus, ca într-un film cu James Bond, pasagerii pot supraviețui chiar dacă mașina ar fi complet scufundată în apă, scrie The Sun.

Bolidul de de lux Aurus Kortezh, în valoare de 1.308.900 dolari are anvelope run-flat (proiectate să reziste la efectele deflației atunci când sunt perforate), sticlă armată de 6 cm, un sistem de compresie a aerului pentru a proteja împotriva atacurilor cu gaz, blindaj și o ieșire de urgență prin portbagaj. Mașina construită la institutul auto de stat NAMI din Moscova și realizat din piese produse în Rusia.

De asemenea, bolidul, care cântărește 7 tone, recunoaște semnele rutiere și își limitează viteza, iar atunci când se confruntă cu o coliziune inevitabilă, Aurus poate muta automat scaunele pasagerilor într-o poziție mai sigură, strânge toate centurile de siguranță și apoi închide toate ușile și geamurile.

Kortezh a fost văzut pentru prima dată la o ceremonie de inaugurare a lui Putin, în mai 2018. Tiranul care a ordonat ca rachete să vizeze civilii din Ucraina a fost plimbat anterior cu un Mercedes-Benz S600 Guard Pullman, la fel ca și predecesorul său, Dmitri Medvedev. Primul președinte al Rusiei, Boris Elțin, a folosit un Mercedes-Benz S500. În epoca sovietică, secretari generali precum Nikita Hrușciov, Leonid Brejnev și Mihail Gorbaciov au folosit limuzine masive ZiL. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel