Cât câștigă streamerii de păcănele online din România
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Dezvoltarea tehnologică a generat job-uri noi. Astfel, unii câștigă bani frumoși postând clipuri video pe rețele de socializare sau chiar înregistrându-se în timp ce se joacă la sloturi. Aceștia din urmă se numesc streameri de păcănele și au numeroși urmăritori, cu care își împărtășesc emoțiile.

Se poate ca un astfel de streamer să atingă chiar statutul de influencer în domeniul gamblingului, pentru că, în general, fanii săi vor încerca sloturile pe care le joacă și își vor deschide cont la cazinourile online recomandate de el.

Unii jucători au propriul canal și joacă din fondurile personale, în timp ce alții sunt angajați de companii din domeniul jocurilor de noroc și primesc buget pentru a promova diverse sloturi video. În timp ce joacă, el comentează ce se întâmplă pe ecran și comunică cu cei care privesc acțiunea live. Spectatorii pot chiar să îi dea sugestii jucătorului în ceea ce privește modalități de a-și maximiza câștigurile.

De exemplu, cineva poate să-i spună streamer-ului despre un casino bonus fără depunere și să îl întrebe ce părere are despre respectiva ofertă și despre cum ar putea îndeplini condițiile de rulaj (de câte ori trebuie mizați banii primiți pentru a-i putea retrage).

S-a făcut trecerea la profesionism

Drumul a fost deschis și bătătorit de jucătorii de poker și de blackjack, turneele lor fiind transmise pe platforme precum YouTube sau Twitch. Probabil că nu au fost mulți aceia care credeau că există o audiență și pentru streaming de păcănele. Totuși, inițiativa s-a dovedit a fi un succes iar streamerii se pot lăuda cu un statut de profesioniști, adică pot trăi doar din această activitate. Unii dintre ei, cei mai cunoscuți, câștigă chiar bine.

Potrivit informațiilor care există pe piața gamblingului online din România, un streamer de păcănele poate câștiga chiar și 15.000 de euro pe lună. Veniturile depind de audiență, dar și de abilitățile de „vânzător” ale celui care se filmează. El trebuie să îi convingă pe cât mai mulți dintre următori să aleagă anumite cazinouri, sau anumite oferte. Se pot obține venituri fixe per sesiune, de la câțiva euro la mii de euro, plus comisioane de tip „affiliate” sau „profit sharing”. Cu alte cuvinte, jucătorul pune un link în fereastra de chat și primește bani în funcție de numărul celor care își deschid cont prin intermediul acelui link și de sumele cu care aceștia își alimentează conturile.

În același timp, orice canal de streaming poate avea atrage și companii din domeniul iGaming care doresc să își facă publicitate. Cu cât numărul urmăritorilor este mai mare, cu atât veniturile sunt mai importante. Cei mai renumiți streameri de păcănele români au între 100.000 și 140.000 de urmăritori în momentul scrierii acestor rânduri (numărul crește constant), care generează milioane de vizualizări pentru postări.

Orice pasionat de gambling poate deveni streamer de succes. Deschiderea canalului este gratuită, dar e nevoie de aparatură scumpă pentru streaming, comunicarea cu publicul și, mai ales, pentru amenajarea studioului în care se face înregistrare. În plus, sunt necesare anumite calități: candidatul trebuie să fie rezistent la oboseală, se aibă abilități de bun comunicator, să fie deschis la sugestii, să respecte strategia stabilită indiferent de cum decurge jocul și, nu în ultimul rând, să cunoască foarte bine domeniul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel