Data publicării:

Cât a ajuns să coste o sticlă de suc la supermarket. Românii au crezut că nu văd bine prețul

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Freepik
Freepik
După majorarea prețurilor din prima lună a acestui an, trebuie să scoți mai mulți bani din buzunar pentru a cumpără o sticlă de suc la 2,5 litri.

Sucurile acidulate s-au scumpit considerabil în prima lună din acest an, iar în mediul online circulă o imagine cu prețul produselor care conțin o cantitate însemnată de zahăr, potrivit România TV. 

Publicația dă exemplul unor prețuri surprinse într-un supermarket cunoscut, unde o sticlă de 2,5 litri de suc, Fanta sau Coca-Cola, a ajuns să coste 14,90 lei.

Prețul la raft s-a dublat, iar românii și-au arătat nemulțumirea față de acest aspect, pe internet. Comentariile la postare au curs gârlă și alți oamenii și-au arătat indignarea;

- În curând o să facem credit la bancă pentru o sticlă de suc. Noroc că prefer apa. Am prevăzut „dezastrul” de 5-6 ani“, a scris pe Facebook persoana care a încărcat imaginea cu prețurile extrem de ridicate ale sucurilor. Iată-le pe cele mai importante:

- Era 6-7 lei o sticlă, acum e dublu, nici nu vreau să mă gândesc la alte produse similare;

- Singura modalitate de a preveni inflația este de a consuma strict ce ne trebuie;

- Sirop cu apă minerală sau limonadă cu miere. Uite așa falimentăm fabricile de otrăvuri;

- Foarte bine că prețurile sunt mari. Poate mai descurajează consumul, că și așa suntem fruntași în Europa la obezitate (inclusiv la copii) și diabet;

- Este absurdă situația;

TVA-ul la diverse produse și servicii de pe piață a crescut începând cu ianuarie 2024. În cazul livrărilor de bere fără alcool și ale alimentelor cu zahăr adăugat (minimum 10 g/100g produs), taxa pe valoare adăugată a crescut de la 9% la 19%. În plus, a fost introdusă taxă pe zahăr, acciza pentru băuturile nealcoolice cu zahăr adăugat (5g – 8g/100 ml de 40 lei/hl), dar și pentru cele care au peste 8 g/ 100 ml de 60 lei.hl. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel