Data actualizării:
Data publicării:

Castraveții, gustarea potrivită în timpul dietelor

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
FOTO: Freepik@macniak
FOTO: Freepik@macniak
Castraveții sunt bogați în minerale, vitamine și apă, dar săraci în calorii, un motiv în plus pentru a vă bucura de ei pe tot timpul zilei, dar mai ales la dietă.

Castraveteții sunt asociați cu salata, în combinație cu alte legume, însă greu sunt luați în calcul ca o posibilă gustare, mai ales de persoanele care sunt la dietă.

Castraveții, adesea lăudați pentru proprietățile lor hidratante, reprezintă o adăugare fantastică cu puține calorii la salate și sandvișuri sau pot fi savurați simpli ca gustare răcoritoare.

În plus, castraveții conțin antioxidanți, vitamine și minerale care sprijină hidratarea, facilitează digestia și îmbunătățesc sănătatea pielii, oferind totodată un număr redus de calorii.

Mai mult, castraveții pot fi consumați pe parcursul întregii zile, de copii și de adulți.

Potrivit USDA, 100 de grame de castravete crud conține numai 15 calorii.

Iată câteva modalități sănătoase de a te bucura de castraveți pentru pierderea în greutate

Castraveții reprezintă o opțiune delicioasă, nutritivă și versatilă pentru pierderea în greutate. Iată trei sfaturi pentru a beneficia de avantajele pierderii în greutate a castraveților, conform nutriționistului Destini Moody.

Combinați castraveții cu sosuri bogate în proteine

Îmbunătățiți profilul nutritiv al castraveților prin asocierea acestora cu sosuri bogate în proteine, cum ar fi tzatziki pe bază de iaurt grecesc sau humus, pentru a crea o gustare satisfăcătoare și bogată în proteine.

Combinarea felii crocante de castravete cu sosuri bogate în proteine adaugă varietate și promovează sațietatea, făcându-i o alegere sănătoasă pentru cei care își propun să introducă mai mulți nutrienți în timpul dietei penru pierderea în greutate.

Adăugați castraveți în salate

Castraveții vor adăuga o textură plăcută în majoritatea salatelor, crescând în același timp nivelul lor de hidratare și valoare nutritivă.

Fie că este vorba despre o salată clasică de grădină sau o combinație mai aventuroasă, castraveții sunt o adăugare versatilă și cu puține calorii care poate îmbunătăți salata ta și în același timp menține controlul asupra caloriilor.

Ronțăiți-i în timp ce gătiți

Contracarează gustările nechibzuite în timp ce gătești ținând la îndemână o farfurie cu felii de castravete.

Senzația crocantă dată de castraveți, precum și conținutul ridicat de apă fac din aceștia o gustare ideală pentru a ține sub control foamea în timp ce pregătești mesele.

Acest lucru susține obiectivele tale de pierdere în greutate prin minimizarea tentației pentru opțiuni mai puțin sănătoase și asigurându-te că rămâi hidratat și hrănit în timp ce gătești.

”Ți-ai pierdut răbdarea așteptând să se facă cina? Fă-ți un mic bol cu bucăți de castravete să-ți țină foamea în frâu până când cina este servită. Te va feri să ronțăi din mâncarea încă neluată și vei primi o doză bună de vitamina K în timp ce aștepți”, spune nutriționistul Destini Moody, notează EatThis.

Citește și: 6 băuturi care stimulează imunitatea în sezonul răcelilor și virozelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel