Castraveți umpluți cu creveți și iaurt: un aperitiv cu care îți vei cuceri oaspeții
Vara obișnuim să preparăm diverse legume umplute: roșii, dovlecei, vinete, ceapa. Pentru toate rețetele avem nevoie de cuptor, iar căldura excesivă ne taie pofta de a mai găti. Azi vă prezentăm, însă, o rețetă de castraveți umpluți, pentru care nu veți avea nevoie să aprindeți cuptorul.
Ingredientele de care aveți nevoie:
4 castraveți mari,
140 grame de Philadelphia,
150 de grame de iaurt grecesc,
100 grame robiola (brânză italiană moale),
24 de creveți,
2 linguri de capere desărate si tocate,
sare si piper,
arpagic.
Timp de preparare - 45 minute, porții - 4 persoane, dificultate - ușoară, bucătărie - italiană, categorie - aperitive.
Tort japonez, din două ingrediente: este gata în 10 minute și are un minim de calorii
Castraveți umpluți cu creveți și iaurt: un aperitiv cu care îți vei cuceri oaspeții. Preparare
Se fierbe creveții timp de 5 minute. Castraveții se spală, li se taie codițele și se împart în 4 părți egale. Goliți castraveții de miez, sărați-i ușor și scurgeți-i de suc.
Gogoși dietetice, fără făină și fără zahăr. Sunt atât de bune încât le vei coace mereu
Între timp, pregătiți umplutura: amestecați Philadelphia, iaurtul grecesc și robiola, caperele și asezonați-le cu sare și piper. Amestecă foarte bine ca ingredientele să se combine, apoi umpleți castraveții, scrie ricettedellanonna.net.
Castraveții umpluți se ornează cu creveții fierți și curățați și arpagicul. Puneți castraveții umpluți la frigider cu cel puțin 3 ore înainte de servire.
Beneficii ale consumului de castraveți
Castravetele are proprietăți nutritive importante pentru organism și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Sărac în calorii, dar plin de vitamine și minerale, castravetele este un aliment excelent în orice anotimp și nu are au contraindicații.
Pentru a profita din plin de beneficiile castraveților, se recomandă să fie consumați în stare proaspătă, în salate sau la aperitive. De asemenea, castraveții pot fi serviți și murați sau sub formă de suc.
Castraveții contribuie la detoxifierea organismului, combat cearcănele și îmbunătățesc aspectul tenului, reduc riscul de cancer, scad tensiunea arterială, ameliorează ulcerul gastric, contribuie la regenerarea părului, scad pofta de mâncare, combat formarea pietrelor la rinichi, combat indigestia, previn diabetul, combat grețurile matinale, combat durerile musculare, scrie sfatulmedicului.ro.
Efortul fizic care suprasolicită mușchii poate duce la apariția crampelor și a alor simptome asociate, însă grație potasiului, castravetele reduce senzațiile de durere și ameliorează contracturile musculare. De asemenea, consumul de castravete este recomandat și pentru menținerea sănătății articulațiilor și a oaselor, grație conținutului de calciu și magneziu, care asigură mineralizarea țesutului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News