Data publicării:

Castorii și vidrele din Făgăraș, imagini virale de ziua Mondială a Zonelor Umede / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Astăzi, 2 februarie, este Ziua Mondială a Zonelor Umede.

Cei de la Conservation Carpathia au publicat imagini cu mai mulți castori și vidre care trăiesc în zona Munților Făgăraș, dar și cu un exemplar de urs, în tradiția populară fiind și Ziua Ursului.

„Așa se face că astăzi este Ziua Mondială a Zonelor Umede, zone care sunt habitat pentru castorii și vidrele din Munții Făgăraș. În tradiția populară este și Ziua ursului, care nu e prieten cu castorii, dar împarte același ecosistem. Tot azi mai e și Ziua marmotei, care sperăm că hibernează liniștită prin Munții Făgăraș.

Cu toții avem un loc și un rol în ecosistem, și chiar dacă nu ne place unul de altul, e nevoie să ne facem fiecare treaba în conservarea biodiversității. Așa cum zonele umede sunt esențiale în circuitul apei în natură și în îmbunătățirea calității aerului la nivel local, așa și castorul, vidra, ursul și marmota contribuie la un echilibru general în natură.

Cadre din Munții Făgăraș surprinse de camerele noastre de monitorizare. Nu avem imagini video cu marmota, dar suntem cu ea în gând.“, au scris cei de la Conservation Carpathia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel