Data publicării:

Casier la supermarket cu peste 4.000 de euro pe lună. Țara din Europa în care poți să te angajezi pe un astfel de salariu

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Freepik
Freepik
Tot mai mulți nemți au început să lucreze în Elveția, dar să locuiască în țara de origine, datorită traiului mai ieftin.

În prezent, în Germania, problema revendicărilor salariale, mai ales din partea sindicatelor, este una cât se poate de stringentă. În sectorul public, sindicatul ver.di vorbește despre o creștere a salariilor cu 11,5% pentru angajați, în comerțul auto bavarez vor fi creșteri cu 8,6% la mai multe categorii, după cum a raportat sindicatul IG Metall, plus un bonus unic de inflație în valoare totală de 2.500 de euro. Cu toate acestea, salariile lunare din Germania în prezent nu se apropie de salariile din Elveția, scrie tz.de.

Salariul uriaș pentru menajere în Elveția

În Elveția, potrivit portalului de locuri de muncă Jobs, o menajeră câștigă în medie în jur de 50.000 de franci elvețieni pe an - echivalentul a aproximativ 51.500 de euro. În Germania, salariul mediu anual (brut) este de 25.000 de euro, potrivit Kununu. În plus, casierii de supermarket câștigă mai mult în Elveția decât în ​​Germania. Lunar, în Elveția, acesta este în jur de 4.300 de euro. Comparativ, în Germania este de aproximativ 2.100 de euro salariu brut.

Pe cale de consecință, în prezent, foarte mulți nemți fac naveta din Germania în Elveția.

Deoarece costul vieții în Elveția tinde să fie mai scump decât în ​​Germania, nu se merită ca nemții să se mute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel