Căsătorie dubioasă. S-a însurat să păcălească polițiștii
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
căsătorie
căsătorie
Poliţiştii de la Imigrări din Brăila au refuzat să-i prelungească unui cetăţean turc şederea în România, pe motiv că acesta a încheiat o căsătorie de convenienţă cu o brăileancă.

Cei doi soți au declarat că s-au cunoscut în luna iunie 2017, prin intermediul unei cunoştinţe, iar în luna februarie 2018, cetăţeanul din Turcia a venit în România unde, după câteva săptămâni, a fost oficializată căsătoria. Ulterior, străinul s-a prezentat cu documentele necesare la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila şi a solicitat prelungirea dreptului de şedere în scop de reîntregirea familiei. Conform procedurilor, poliţiştii de imigrări au început verificările în cazul celor doi soţi, în cadrul cărora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discuţii cu persoane din anturajul acestora şi alte activităţi relevante în stabilirea situaţiei reale.

Nu au reușit să demonstreze că sunt o familie

Interviul, considerat un instrument de lucru important în reliefarea vieţii reale de familie, a contribuit şi de această dată la clarificarea situaţiei cuplului. Întrebările adresate soţilor în cadrul interviului au vizat demonstrarea realităţii mariajului, cunoaşterea partenerului de viaţă, precum şi viaţa în comun a celor doi. Toate aceste aspecte au dus la concluzia că străinul a încheiat căsătoria de convenienţă, cu scopul de a eluda condiţiile de şedere pe teritoriul României şi de a obţine un document care să-i permită călătoria în alte state europene. Urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au refuzat prelungirea dreptului de şedere temporară pe teritoriul ţării noastre, iar pe numele bărbatului a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care a fost obligat să părăsească ţara în termen de 30 de zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel