Data publicării:

Căsătoria "între un bărbat şi o femeie" naşte divergenţe în USL

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
lideri usl
lideri usl

Crin Antonescu, Preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, a declarat joi că votul în cazul amendamentului privind definirea în Legea fundamentală a căsătoriei ca fiind între bărbat şi femeie ar putea fi reluat în situaţia în care se va solicita acest lucru, punctând că în cadrul USL există opinii diferite vizavi de această definiţie.

Amendamentul referitor la familie a dat naștere la opinii diferite între liberali și social-democrați. Ponta a insistat ca actualul articolul privind familia să rămână neschimbat, spunând că este bun. Potrivit articolul 48, alin 1 din Constituţie "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

Miercuri, la solicitarea Bisericii Ortodoxe, un amendament depus de PNL a fost adoptat de Comisia de revizuire a Constituţiei, textul articolul 48, alin 1 fiind modificat în sensul că "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor". Amendamentul depus de PNL a fost votat ieri în Comisia de revizuire şi de reprezentanţii PSD.

Victor Ponta a ţinut să precizeze că nu susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex. "Discuţia este deja absurdă", a spus premierul, enervat de insistenţa jurnaliştilor pe marginea acestui subiect. "Domnul Antonescu ne declarăm excedaţi de această problemă a dvs, o zi bună", a răspuns premierul când a fost întrebat de ce PSD a depus un amendament asemănător cu cel al PNL şi l-a votat pe cel depus de colegii de guvernare.

Crin Antonescu își menține poziția votată în Comisie

 Preşedintele Senatului Crin Antonescu a precizat că îşi menţine votul dat ieri asupra amendamentului privind familia.

"Noi am dat un vot pe chestiunea aceasta. Dacă se va solicita reluarea votului, cum s-a întâmplat şi în alte cazuri, o repronunţare, o vom face. În ce mă priveşte îmi menţin poziţia", a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului, după întâlnirea cu premierul Victor Ponta.

 El a afirmat că nu există o decizie la nivelul USL în cazul reluării votului, arătând că hotărârile se iau în cadrul Comisiei de revizuire a Constituţiei.

 "Da, pe acest subiect, în contextul în care el a ajuns să fie discutat, există nişte puncte de vedere diferite. Este foarte simplu. Se va reveni finalmente asupra articolului. Dacă el va avea două treimi pentru forma veche sau forma care s-a adoptat ieri va trece, dacă nu, nu. Dl prim-ministru are o părere. Eu am o alta", a adăugat Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel