Urmărește emisiunea live
Casa Verde Fotovoltaice 2023. Programul, suplimentat cu 400 de milioane de lei din programul "Rabla pentru becuri"
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Los Muertos Crew)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Los Muertos Crew)
 Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a transmis, anul trecut, că programul "Rabla pentru becuri" ar fi putut fi lansat în prima parte a anului 2023.

Programul nu mai are disponibil un nou buget și, probabil se va mai lansa doar în cazul în care va primi alocare la rectificare, scrie antena 3. AFM a mai menționat că bugetul alocat pentru proiectul "Rabla pentru becuri" a fost realocat pentru programul Sisteme Fotovoltaice, pentru că au primit extrem de multe solicitări de reluare.

Din acest motiv, bugetul AFM de anul acesta pentru panouri fotovoltaice este cel mai mare buget acordat pentru acest program - două miliarde de lei.

"Menționăm că bugetul alocat pentru derularea programului a fost realocat pentru Programul Sisteme Fotovoltaice, pentru care am primit extrem de multe solicitări de reluare. De aceea, pentru anul acesta, bugetul AFM pentru panouri fotovoltaice este cel mai mare buget acordat pentru acest program de până acum și anume 2 miliarde de lei. Rezultatele acestui program se transpun într-un timp foarte scurt în reducerea prețului la facturile de energie, ceea ce este foarte important în contextul energetic actual”, a transmis AFM.

"Ne vom apropia, într-adevăr, de o finanţare de un miliard de euro"

"Aprobăm acum un buget de peste 2 miliarde de lei pentru a finanţa persoanele fizice care instalează aceste sisteme fotovoltaice, dar venim şi cu o noutate în domeniul asistenţei sociale şi acordăm sprijin pentru acele unităţi de cult şi pentru acele ONG-uri care prestează servicii de asistenţă socială. (...) De asemenea, contractăm acele finanţări care au fost adjudecate prin evaluarea dosarelor anul trecut - aici venim cu o sumă de 300.000 milioane de lei, pentru a duce la îndeplinire programul de anul trecut. Prin programul acesta, în 2021 - 2024, ne vom apropia, într-adevăr, de o finanţare de un miliard de euro, doar pentru panouri fotovoltaice pentru persoanele fizice şi pentru aceste unităţi care oferă asistenţă socială pentru persoane vulnerabile", a explicat ministrul Mediului, Tanczos Barna, recent, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel