Totuși, un simplu truc este suficient pentru ca asta să nu se întâmple. Alegerea unui ulei bun te va ajuta să previi ca mirosul de mâncare prăjită să ajungă pe haine.
Există reguli pe care trebuie să le respecți atunci când alegi un ulei de măsline extravirgin. Datorită rezistenței sale la temperaturi ridicate, acest tip de ulei este cel mai potrivit pentru prăjirea peștelui, spre exemplu.
Plantează o lămâie într-un ghiveci: casa ta va fi parfumată și decorată, fără să cheltui un leu
Acest tip de ulei răspunde bine chiar și la temperaturile ridicate. Uleiul din semințe de floarea soarelui face mult fum atunci când ajunge la 190 de grade.
După ce alegi uleiul pentru prăjit, rămâne cealaltă problemă: cum să eviți ca mirosul de mâncare să pătrundă în haine. Iarna nu poți deschide larg geamurile din cauza frigului, de aceea trebuie să te gândești la o altă soluție.
Pune frunze de dafin sub pernă și vezi ce se întâmplă în timpul nopții
Unele gospodine pun la fiert, lângă tigaia cu mâncare, o oală care conține apă și oțet. Acest lucru ar ajuta la absorbția mirosului mâncării prăjite.
Alte gospodine pun doar oțet sau vn în cratiță, fără a adăuga și apă. Cu toate acestea, este mai important să previi formarea mirosului.
Toarnă sare în chiuvetă înainte de a merge la culcare. Trucul îți va salva casa
Așadar, poți adăuga în uleiul din tigaie puțin pătrunjel, care va neutraliza mirosul clasic format prin prăjire.
De asemenea, poți adăuga în uleiul din tigaie puțină zeamă de lămâie, care va preveni apariția mirosului și va aromatiza mâncarea prăjită.
Și în sfârșit, trucul bunicii pe care puține gospodine îl cunosc. Pune în uleiul din tigaie câteva felii de mere și prăjește-le. Când devin aurii, scoate feliile de măr din ulei și continuă să faci mâncarea mai departe. Rezultatul te va surprinde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați