Casa scriitorului francez Celine, vândută de văduva sa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Văduva lui Celine şi-a vândut casa în care a locuit împreună cu renumitul scriitor francez.

Lucette Destouches, văduva scriitorului Louis-Ferdinand Celine, în vârstă de 106 ani, a vândut casa din Regiunea Pariziană în care a locuit alături de renumitul autor francez, însă a păstrat dreptul de folosire a locuinţei până la moartea sa, potrivit unei informaţii publicate în Le Point şi confirmată apoi pentru AFP de avocatul Francois Gibault.

Lucette Destouches locuieşte de 67 de ani în acea reşedinţă din Meudon, unde autorul cărţii 'Voyage au bout de la nuit' a trăit din 1951 şi până la decesul lui din 1961. Lucette a predat în această casă cursuri de dans până la vârsta de 85 de ani. Francois Gibault, avocat şi biograf al scriitorului Celine, a precizat pentru AFP că vânzarea nu este viageră, ci 'o tranzacţie la termen, cu drept de folosire a locuinţei'.

Destouches este unica lui moştenitoare

Acumulând multe datorii, potrivit Le Point, Lucette Destouches a vândut casa unui vecin, care deţine deja unul dintre cele trei pavilioane adiacente, întrucât nicio instituţie nu a dorit să cumpere această reşedinţă din Meudon.

Autor al unor violente pamflete antisemite, apropiat al Regimului de la Vichy (care a colaborat cu Germania nazistă) şi fost medic, Celine este considerat unul dintre cei mai mari scriitori francezi din secolul al XX-lea. Lucette Destouches este unica lui moştenitoare. Pamfletele lui Celine nu sunt interzise în Franţa, însă ele nu au mai fost reeditate de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Scriitorul însuşi, iar apoi văduva lui, Lucette Destouches, s-au opus republicării lor.

Vezi și: Iohannis, în SUA. Chirieac: Sunt bucuros dacă este primit şi într-o debara la Casa Albă


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel