Casa Regală se pregăteşte de funeralii. Cerere de repatriere a rămăşiţelor Reginei Elena
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sicriul cu osemintele Reginei-mamă Elena a României va ajunge în ţară pe 18 octombrie, anunţă Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei. 

"La 71 de ani de la plecarea în exil şi la 37 de ani de la trecerea Reginei Elena la cele veşnice, Majestatea Sa Margareta a decis aducerea rămăşiţelor pământeşti ale bunicii sale la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală", informează sursa citată.

Potrivit site-ului, la 3 mai 1896, a venit pe lume, la Palatul Tatoi, lângă Atena, Regina-Mamă Elena a României, mama Regelui Mihai I. Alteţa Sa Regală Principesa Elena a Greciei şi a Danemarcei a fost fiica Regelui Constantin I al elenilor şi a Reginei Sofia (născută Principesă Imperială a Prusiei). Regina Elena fost sora Regilor George al II-lea, Alexandru şi Pavlos ai Greciei. S-a căsătorit la Atena, la 10 martie 1921, cu Principele Moştenitor Carol, de care a divorţat la 21 iunie 1928. În 1940 a devenit Regina-Mamă a României. A murit în ziua de 28 noiembrie 1982, la Lausanne. Spre deosebire de Regele Mihai I, Regina Elena nu  şi-a mai revăzut niciodată ţara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel