Casă în Grecia. Cele mai scumpe și mai ieftine zone din Grecia pentru a cumpăra proprietăți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Casă în Grecia. Cele mai scumpe și mai ieftine zone din Grecia pentru a cumpăra proprietăți / Foto: Pexels, de Alex Azabache
Casă în Grecia. Cele mai scumpe și mai ieftine zone din Grecia pentru a cumpăra proprietăți / Foto: Pexels, de Alex Azabache
Te-ai gândit vreodată să îți cumperi o casă în Grecia? Află în articol care sunt cele mai scumpe și mai ieftine zone din Grecia pentru a cumpăra proprietăți.

Prețul proprietăților din Grecia a crescut la niveluri fără precedent în 2022. Potrivit Spitogatos, cea mai importantă aplicație folosită în Grecia pentru a căuta proprietăți imobiliare, suburbiile sudice ale Atenei sunt zonele cele mai scumpe pentru a cumpăra proprietăți, scrie Greek Reporter.

Prețul mediu de-a lungul Rivierei Atenei, linia țărmului de-a lungul Golfului Saronic, chiar în afara capitalei Greciei, este de 3.067 de euro pe metru pătrat, o creștere cu 10,9% față de aceeași perioadă din 2021. Se pare că reamenajarea fostului aeroport al Atenei, Hellinikon, a dus la un mai mare interes pentru casele din zonă. 

"Dezvoltarea imobiliarelor în Hellinikon, care este considerat cel mai mare proiect de regenerare urbană din Europa, va avea un impact semnificativ asupra pieței imobiliare, în special în suburbiile sudice ale Atenei, crescând și mai mult prețurile atât pentru închiriere, cât și pentru cumpărarea caselor și apartamentelor.", a declarat Ana Vukovic, directorul general al Collier’s Greece, pentru Greek Reporter.

Cererea mare de proprietăți din Riviera Atenei a determinat și creșterea prețurilor în vecinătatea Pireus, unde a existat o creștere de 11,9%. Prețurile în centrul Salonicului au crescut cu 11,7%.

Cicladele sunt a doua cea mai scumpă zonă din Grecia


Cicladele sunt a doua cea mai scumpă zonă pentru a cumpăra proprietăți în Grecia. Prețul a crescut cu 6,9% în al doilea trimestru al anului 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut. O casă medie din Ciclade costă 2.887 de euro pe metru pătrat. Cicladele au fost întotdeauna un magnet pentru investitori, aici venind oameni în principal din SUA și Australia, dar și cumpărători din Marea Britanie, Franța, Italia și Orientul Mijlociu.

Mykonos și Santorini sunt cele mai scumpe insule pentru a cumpăra proprietăți din Ciclade. Potrivit unui sondaj recent realizat de site-ul financiar Oikonomikos Tachydromos (OT), prețurile solicitate pentru o casă de lux în Mykonos variază de la 5.500 de euro pe metru pătrat la 7.500 de euro pe metru pătrat, în timp ce există cazuri în care o vilă poate depăși prețul de 10.000 de euro pe metru pătrat.

Ce prețuri sunt în Santorini

Santorini se confruntă, de asemenea, cu o mare creștere pe piața imobiliară, deoarece cererea din Asia și China, în special, a condus prețurile proprietăților la noi culmi. Potrivit OT, prețurile pentru o casă fără vedere spre Akrotiri variază de la 3.500 la 4.000 de euro pe metru pătrat, dar, în funcție de priveliște, poate ajunge până la 6.000 de euro pe metrul pătrat. O casă cu vedere la faimoasa caldeiră din Santorini costă peste 10.000 de euro pe metru pătrat. OT spune că și alte insule Ciclade, cum ar fi Paros, Naxos, Syros, Tinos, Milos și Amorgos, au înregistrat o creștere semnificativă a prețurilor imobiliarelor.

De ce aleg străinii să își cumpere case de vacanță în Grecia

În ultimii ani tot mai mulți străini și-au realizat visul de a deține o casă de vacanță în Grecia. Cererea robustă și inflația ridicată vor menține creșterea prețurilor ridicate în 2022, scrie sursa citată. Inflația, care a urcat la 11,3% în mai 2022, stimulează această tendință, deoarece mulți străini preferă să-și investească banii într-o casă decât să îi țină într-un cont bancar.

Cele mai ieftine zone

Cele mai ieftine zone pentru a cumpăra proprietăți în Grecia, conform Spitogatos, sunt Kilkis, unde casa costă în medie 644 de euro pe metru pătrat, urmată de Karditsa la 688 de euro pe mp și Kozani, tot la 688 de euro pe metru pătrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel