Casa Albă îl susține pe Anthony Fauci în scandalul emailurilor despre COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Medicul Anthony Fauci este susținut de Casa Albă în scandalul emailurilor privind pandemia de COVID-19. 

Casa Albă vine în apărarea doctorului Fauci, după scandalul creat de emailurile medicului care au ajuns în primele pagini ale publicațiilor internaționale. Anthony Fauci este consilierul pe probleme de COVID-19 și pandemie al președintelui american Joe Biden. Acesta a fost fața campaniei anti-COVID-19 din SUA, aducându-i deopotrivă critici și laude, scrie BBC

Însă emailurile publicate ridică semne de întrebare în ceea ce privește implicarea sa în propaganda chineză, care neagă că originea coronavirusului ar fi în laboratorul din Wuhan. Emailurile au fost publicate în urma unei cereri sub egida libertății informației din SUA. 

Un lider al unui ONG din domeniul sănătății îi mulțumea consilierului pentru susținerea oferită ideii conform căreia virusul nu ar fi pornit din laborator. Fauci a declarat în cadrul unui interviu pentru CNN că email-ul a fost scos din context de către critici, iar el a fost mereu deschis la dovezile ce indicau către adevărata origine a virusului. 

„Președintele și administrația consideră că doctorul Fauci a jucat un rol important în controlul pandemiei, fiind o voce către populație pe toată durata pandemiei”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe Jen Psaki. 

Fauci știa despre experimentele de la Wuhan

Republicanii cer demiterea doctorului Anthony Fauci, din cauza poziției sale neschimbătoare și nesigure în privința potențialei finanțări americane pentru Laboratorul de virusologie din Wuhan. În timpul unei interpelări din cadrul Senatului, senatorul republican John Kennedy a pus la încercare încrederea consilierului prezidențial în cercetătorii laboratorului de la Wuhan și modul în care au folosit banii. Fauci a răspuns că nu există nicio garanție că oamenii de știință sau garanții lor nu au mințit. Cercetătorii trebuiau să studieze modul în care coronavirusul se transmite de la lilieci la om, pentru a putea înțelege mai bine epidemia de SARS-CoV-1 de la începutul anilor 2000. 

E-mailurile trimise de Dr. Anthony Fauci în primele zile ale pandemiei de COVID-19 oferă o perspectivă asupra modului în care principalul epidemiolog al SUA a comunicat cu înalți oficiali americani și omologii săi din străinătate, pe măsură ce evenimentele legate de evoluția pandemiei s-au desfășurat într-un ritm rapid, scrie USA Today.

Sute de e-mailuri au fost obținute de The Washington Post și alte organizații media prin cererile Freedom of Information Act. În acele mesaje Fauci răspunde la sute de întrebări, uneori unor persoane pe care nu le cunoaștea, adesea cu răspunsuri aprofundate.⁠ Curios este însă faptul că mesajul transmis de Fauci în acele e-mailuri este în unele cazuri diferit față de ceea ce principalul epidemiolog al SUA  a declarat în public, atunci când a vorbit despre pandemia de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel