Data publicării:

Casa Albă îl critică pe Trump, după ce acesta a spus despre Hezbollah că e o organizație „foarte inteligentă”

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters
Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii între 2017 și 2021, a lăudat gruparea Hezbollah.

Casa Albă respinge afirmațiile fostului președinte al SUA Donald Trump, după ce acesta a părut să ia în derâdere eșecul Israelului de a anticipa atacul masiv al Hamas din weekend, întrucât a numit gruparea teroristă Hezbollah „foarte inteligentă” și pe ministrul Apărării, Yoav Gallant, „un ticălos”, conform Times of Israel.

„Afirmații de genul acesta sunt periculoase și dezorientate”, a spus secretarul de presă adjunct al Casei Albe, Andrew Bates.

„Este uluitor pentru noi de ce un cetățean american ar lăuda vreodată o organizație teroristă susținută de Iran ca fiind „inteligentă” sau ar avea vreo obiecție ca Statele Unite să avertizeze teroriștii să nu atace Israelul”, a spus Bates.

Trump a spus, de asemenea, că SUA și Israelul nu ar fi trebuit să avertizeze public Hezbollah să nu se alăture Hamas în război.

„Mai ales acum, când Israelul luptă împotriva unuia dintre cele mai grave acte de crimă în masă din istoria țării, acesta este momentul pentru noi toți să stăm umăr la umăr cu Israel împotriva răului nealterat. Asta face [președintele american Joe Biden] în calitate de comandant șef”, a mai precizat Bates.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel