Data publicării:

Casa Albă afirmă că zeci de companii au majorat prețurile medicamentelor mai rapid decât inflația

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @aleksandarlittlewolf
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @aleksandarlittlewolf
Reuters: Companiile farmaceutice vor suferi consecințe pentru creșterea prețurilor în fiecare trimestru al acestui an.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat joi că mai multe companii farmaceutice vor trebui să plătească rambursări pentru creșterile "scandaloase" de prețuri la medicamentele pe bază de rețetă, a declarat Casa Albă.

Corina Creţu: Regulamentul pentru un Spaţiu European privind Sănătatea, votat la Strasbourg
https://www.dcnews.ro/corina-cretu-regulamentul-pentru-un-spatiu-european-privind-sanatatea-votat-la-strasbourg_941616.html

Conform informațiilor furnizate de Casa Albă, în ultimul trimestru al anului 2023, prețurile a 48 de medicamente Medicare Part B au crescut mai rapid decât inflația. De asemenea, s-a menționat că anumite mari companii farmaceutice au majorat prețurile unor medicamente în fiecare trimestru al anului. 

„Cifrele sunt mai mult sau mai puțin în conformitate cu așteptările și continuă să arate că inflația se îndreaptă în direcția corectă”

„Cifrele sunt mai mult sau mai puțin în conformitate cu așteptările și continuă să arate că inflația se îndreaptă în direcția corectă”, a declarat Peter Cardillo, economist șef de piață la Spartan Capital Securities.

Toți ochii sunt acum ațintiți asupra deciziei băncii centrale privind rata dobânzii la sfârșitul reuniunii sale de două zile, care urmează să fie programată la 14:00. ET.

Accentul se va pune, de asemenea, pe comentariile președintelui Fed, Jerome Powell, după anunțul politicii și publicarea „dot plot”, care ar putea oferi o privire asupra traiectoriei politicii monetare.

Piețele monetare au evaluat aproape în totalitate ratele de deținere ale Fed la nivelul actual de 5,25%-5,50% mai târziu în cursul zilei. Comercianții văd acum o posibilă relaxare monetară anul viitor, estimând o șansă de aproape 79% de o reducere a ratei dobânzii cu cel puțin 25 de puncte de bază în mai 2024, potrivit instrumentului FedWatch al CME.

„Nu vor (Fed) să declare victorie asupra inflației și asta înseamnă că orice reducere anticipată a ratei dobânzilor pe care piața pare să le prognozeze este probabil să fie dezamăgitoare”, a spus Cardillo, notează Reuters.

Comunicat DNA despre mega-dosarul de la Spitalul Botoșani. A fost dispusă măsura reținerii față de 11 persoane
https://www.dcnews.ro/comunicat-dna-despre-mega-dosarul-de-la-spitalul-botosani-a-fost-dispusa-masura-retinerii-fata-de-11-persoane_941758.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel