Casa Albă a cheltuit 265.000 de dolari pentru a deturna cazul laptopului fiului președintelui Joe Biden
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube Fox News
Sursa Foto YouTube Fox News
Într-o încercare disperată de a ascunde faptele sau o anchetă condusă de republicani, Casa Albă adună o armată de personal pentru a aborda cazul laptopului fiului președintelui democrat american Joe Biden, Hunter Biden, retragerea din Afganistan și alte probleme guvernamentale semnalate de publicul american. 

Acest lucru a venit după ce agenții federali care investighează povestea lui Hunter Biden le-au spus radiodifuzorilor americani că au toate motivele să creadă că există suficiente dovezi pentru a-l acuza pe primul fiu al lui Biden de infracțiuni de evaziune fiscală și de minciună, pentru abuzul de droguri  și deținere de arme, scrie Republic World.

Sâmbătă, cotidianul conservator NY Post a citat surse care spun că, într-un efort de a descuraja ca GOP să recâștige controlul asupra Camerei Reprezentanților la viitoarele alegeri intermediare, democrații plătesc un salariu de 265.000 de dolari pe an unui nou set de personal doar pentru înființarea apărării administrației Biden împotriva citațiilor conduse de republicani.

”Americanii merită transparență din partea președintelui Biden cu privire la afacerile suspecte ale familiei sale”, a declarat reprezentantul James Comer (R-Ky.), citat de ziar. 

GOP îl critică pe Meta pentru că a reținut acoperirea laptopului lui Hunter Biden 

Senatorii republicani, inclusiv Ron Johnson și Chuck Grassley, au criticat anterior suprimarea de către Meta a acoperirii laptopului lui Hunter Biden, deoarece i-au cerut lui Mark Zuckerberg să predea toate comunicările pe care le avea cu FBI, Departamentul de Justiție și alți birocrați guvernamentali legate de laptopul lui Hunter Biden.

Senatorii Grassley, R-Iowa, și Johnson, R-Wis., au strâns lațul pe CEO-ul lui Meta, după ce acesta a recunoscut că platforma sa a cenzurat știrile despre fiul președintelui la ordinul FBI până la încheierea alegerilor.

Citește și:

Demisie de top în FBI: Acuzații de dezinformare și obstrucționarea investigațiilor care îl vizau pe Hunter Biden, fiul președintelui SUA

Timothy Thibault, un agent special asistent FBI responsabil, ar fi fost forțat să plece după ce a fost acuzat de părtinire politică în gestionarea anchetelor care îl implicau pe fiul președintelui Biden, au declarat luni surse pentru Washington Times citat de NY Post.

Thibault era deja în concediu de o lună după ce republicanul de vârf din Comitetul Judiciar al Senatului, Chuck Grassley (R-Iowa), a început să-și manifeste îngrijorări cu privire la afirmațiile denunțătorilor conform cărora FBI și-a obstrucționat propriile investigații care îl vizau pe Hunter Biden, fiul președintelui SUA, Joe Biden.

Într-o scrisoare adresată directorului FBI Christopher Wray în iulie, Grassley a spus că Thibault și analistul de informații de supraveghere al FBI, Brian Auten, ar fi fost implicați într-o ”schemă” de ”subminare a informațiilor derogatorii legate de Hunter Biden, sugerând în mod fals că este dezinformare”.

Thibault ar fi încercat, de asemenea, să elimine o cale validă de investigare a posibilei criminalități ale lui Hunter Biden până cu cel puțin o lună înainte de alegerile din noiembrie 2020, potrivit Grassley.

”Thibault ar fi ordonat închiderea chestiunii fără a furniza un motiv valabil, așa cum este cerut de liniile directoare ale FBI... și a încercat ulterior să marcheze necorespunzător problema în sistemele FBI, astfel încât să nu poată fi deschisă în viitor”, a scris Grassley.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a dezvăluit săptămâna trecută că gigantul rețelelor sociale a suprimat raportul-bombă al lui The Post, Hunter Biden, în urma unui avertisment vag al FBI despre o posibilă ”propaganda rusă” legată de alegerile prezidențiale din 2020.

Zuckerberg admite că a cenzurat povestea ”Hunter Biden Laptop” timp de o săptămână la îndemnul FBI

Zuckerberg a recunoscut acest lucru pe podcastul ”The Joe Rogan Experience”. Mark Zuckerberg a spus că a făcut acest lucru din cauza unei solicitări generale din partea FBI de a restricționa dezinformarea electorală.

În timpul podcastului, Joe l-a întrebat pe Zuckerberg cum gestionează Facebook problemele controversate... cum ar fi povestea lui Hunter Biden și dacă a fost cenzurată.

Ca răspuns, Zuckerberg a spus: ”Am luat-o pe o cale diferită de Twitter. Adică, practic, fundalul poveștii este că FBI-ul, practic, a venit la noi... la niște oameni din echipa noastră. Au fost de genul Hei, doar ca să știi... ar trebui să fii în alertă.”, scrie BBC.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel