CAS Mureș a început distribuirea a 14.302 carduri naţionale iniţiale; cardurile deja emise, valabile până în 2021
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş, Rodica Biro, a anunţat, vineri, că în această lună au fost tipărite şi predate pentru a fi distribuite 14.302 carduri naţionale de sănătate iniţiale, destinate asiguraţilor arondaţi, în timp ce cardurile aflate în circulaţie vor avea valabilitatea prelungită până în 2021.

"Casa de Asigurări de Sănătate Mureş aduce la cunoştinţă persoanelor asigurate că în luna mai 2019 au fost tipărite şi predate în vederea distribuirii 14.302 carduri naţionale iniţiale, destinate asiguraţilor arondaţi C.A.S. Mureş. Cardurile vor fi distribuite de Poşta Română la domiciliul asiguraţilor. În cazul în care destinatarii nu vor fi găsiţi la domiciliu, acestea vor fi returnate de Poşta Română la sediul C.A.S. Mureş, situat în Târgu Mureş, str. Aurel Filimon, nr. 19, de unde vor putea fi ridicate de asiguraţi. Aşteptate la sediul C.A.S. Mureş în vederea ridicării cardurilor doar acele persoane care au fost notificate în prealabil de Poşta Română", a anunţat Rodica Biro, directorul CAS Mureş.

Potrivit legii, de cardul naţional de sănătate beneficiază persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani, iar copiii cu vârsta de până la 18 ani  beneficiază de servicii medicale gratuite.

Reprezentanta CAS Mureş a precizat că primele carduri naţionale de sănătate au fost distribuite începând cu data de 19 septembrie 2014 şi că procesul de tipărire şi distribuire a cardului naţional de sănătate continuă pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani sau dobândesc calitatea de asigurat ulterior momentului distribuirii iniţiale.

Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate a mai arătat că termenul de valabilitate al cardurilor naţionale de sănătate aflat în circulaţie a fost prelungit de la 5 ani la 7 ani şi că acele carduri care au inscripţionată data de 31.03.2019 vor expira la sfârşitul lunii martie 2021, în timp ce cardurile naţionale emise din luna august 2018 au de la început dată de valabilitate de 7 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel