Cartonaș roșu pentru Angela Merkel. "Trădătoare a poporului"
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Circa 5.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Berlin la chemarea partidului populist german "Alternative für Deutschland" (AfD) pentru a protesta contra politicii de primire a refugiaților a Angelei Merkel.

"Merkel trebuie să plece", "trădătoare a poporului", strigau manifestanții, unii purtând steaguri germane sau banderole criticând politica de imigrație a guvernului, a constatat un jurnalist de la AFP.

"Manifestăm împotriva haosului de azil provocat de Angela Merkel", a declarat europarlamentarul AfD Beatrix von Storch la începutul manifestației, în fața primăriei din Berlin.

Organizatorii manifestației începute la 13.00 (12.00 GMT), cu sloganul "Azilul are limite — Cartonaș roșu pentru Merkel", se așteptau la 5.000 de participanți.

Partidul AfD, creat în 2013 și inițial anti-euro, organizează în mod regulat manifestații anti-refugiați în Germania. El se opune politicii Angelei Merkel de primire a imigranților care fug de războaie și persecuții în timp ce țara s-ar putea aștepta la primirea unui milion de solicitanți de azil în 2015.

În paralel, 800 de contramanifestanți potrivit poliției au încercat să perturbe protestul anti-imigranți cu fluiere și insulte.

[citeste si]

Aproximativ 1.100 de polițiști au dispersat un sit-in și au intervenit pentru a opri contramanifestanții să forțeze barajele.

Potrivit poliției, peste 40 de persoane au fost arestate și un polițist a fost ușor rănit intervenind în altercații între cele două tabere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel