Data publicării:
Cartofi zdrobiți cu ceapă. Gust românesc de neegalat
Cartofii zdrobiți cu ceapă sunt aboslut delicioși. Se prepară atât de ușor, încât nici nu veți sta pe gânduri. Veți da drumul la aragaz rapid. Iată rețeta.
Cartofii se fierb în coajă, se curăţă calzi, se taie felii şi se zdrobesc. Ceapa tăiată mărunt se căleşte pe jumătate în untură, apoi se pun cartofii şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Se mai sotează puţin, amestecându-se pe foc până se înfierbântă. După aceea, se pun în tavă şi se dau la cuptor pentru o uşoară coacere. Se consumă cu ouă ochiuri fierte sau la capac şi ca garnitură la fripturi.
*Această rețetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Cum se păstrează CORECT zarzavatul pentru iarnă. AȘA nu se vor strica
Gogoși făcute cu lingura. Cea mai simplă rețetă. Îți vei aminti de copilărie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News