Cartofi prăjiți super crocanți: urmează aceste secrete și nu vei regreta
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cartofi prăjiți super crocanți, urmează aceste secrete și nu vei regreta. Sursa foto: freepik.com
Cartofi prăjiți super crocanți, urmează aceste secrete și nu vei regreta. Sursa foto: freepik.com
Cartofii prăjiți sunt preferați nu doar de copii, ci și de adulți. Vrei să-i faci acasă super crocanți? Urmează aceste trucuri.

Este simplu să faci cartfofi prăjiți. Dar cum să-i faci super crocanți și deliciosi? Prăjește cartofii  urmând câteva reguli de bază.

Vei face cartofi prăjiți mai buni și mai crocanți ca de obicei, dacă vei lua câteva măsuri de precauție. 

În primul rând, la baza succesului fiecarei retete stau ingredientele pe care le alegi. Tocmai de aceea nu trebuie să fii niciodată superficial.

Chifteluțe suedeze: rețeta celebrului preparat, care a cucerit o lume întreagă

Dacă vrei sa prepari cartofi super crocanți și niciodată moi, trebuie să folosești uleiul potrivit. Cel mai bun este uleiul de măsline extravirgin, care permite ca aroma cartofilor să iasă mai mult în evidență. În cazul în care cauți o alternativă mai ieftină, optează pentru uleiul de arahide.

Folosește întotdeauna cartofi galbeni sau roșii. Cartofii albi au un conținut ridicat de amidon, prin urmare vor fi mai moi. 

Biscuiți cu brânză: o rețetă ușoară pentru un aperitiv perfect

Înainte de a-i găti, pune cartofii la înmuiat, într-un castron cu apă și sare, pentru aproximativ 20 de minute. Făcând acest lucru, cartofii vor elibera excesul de amidon. Apoi scurge bine cartofii de apă. La final, așează cartofii pe hârtie absorbantă ca să se ususe și doar după aceea îi poți prăji. Prin urmare, cartofii prăjiți vor fi mai crocanți.

Puține persoane știu, dar cartofii trebuie gătiți de două ori la temperaturi diferite. Mai întâi, se prăjesc la 165 de grade până când capătă o culoare galbenă. Apoi cartofii se prăjesc la o temperatură mai mare, în jur de 185 grade.

Ingredientul secret care face legumele coapte de trei ori mai gustoase

Când sunt gata, cartofii trebuie asezonați. Nu trebuie să-i sărezi niciodată în timpul prăjirii. Urmând aceste sfaturi, cartofii prăjiți vor fi chiar mai gustoși și mai crocanți decât cei de la restaurant. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel