Chipsuri, gata în mai puțin de o oră: sunt crocante, sățioase și nu au colesterol
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Chipsuri, gata în mai puțin de o oră, sunt crocante, sățioase și nu au colesterol. Sursa foto: freepik.com
Chipsuri, gata în mai puțin de o oră, sunt crocante, sățioase și nu au colesterol. Sursa foto: freepik.com
Chipsurile sunt atât pe placul copiilor, cât și al adulților. Sunt ingredientul principal al unei petreceri și gustarea perfectă din fața televizorului.

Se găsesc in toate supermarketurile și magazinele mici. Cu toate acestea, sunt foarte criticate, deoarece sunt considerate alimente nesănătoase, bogate în grăsimi. Un consum exagerat de chipsuri poate fi dăunător sănătății. Pe scurt, chipsurile din magazine sunt mereu în centrul a numeroase controverse. 

Chipsurile sunt asociate cu  relaxarea,  cu petrecerile, cu momentele plăcute. Ca toate plăcerile, însă, au contraindicații. De fapt, chipsurile sunt foarte bogate în calorii și, mai ales, în acele grăsimi saturate, care sunt dușmanii sănătății și, mai ales, ai colesterolului.

Mănâncă sfeclă roșie de două ori pe zi: vei fi surprins să afli adevărul

Chipsurile te îngrașă și medicii te sfătuiesc să stai departe de ele. Dar există o alternativă pentru a prepara chipsuri sănătoase acasă.   

În câteva minute poți prepara  chipsuri delicioase, fără a folosi ulei și fără a le prăji. Și nu doar atât:  chipsurile vor fi crocante și gustoase, exact ca cele de la magazin.

 

Cum să faci chipsuri fără ulei?

 

Patru cartofi se curăță de coajă și se pun la fiert în apă pentru aproximativ douăzeci de minute. După aceea, cartofii se scurg și se lasă să se răcească. Ulterior, cartofii se zdrobesc. Piureul obținut se condimentează după gust. 

Poți pune piper, parmezan, condimente, ierburi aromate sau, pur și simplu, puțină sare. Formează din piure mai multe biluțe mici.

Cea mai bună băutură de primăvară: acest decoct întărește vasele de sânge și te umple de energie

Așează aceste biluțe pe o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de pergament. Acoperă bilele de cartofi cu o altă hârtie și, cu un pahar, zdrobește fiecare bilă, astfel încât să se formeze chipsurile,cu o grosime de un milimetru.

În acest moment, chipsurile pot fi coapte în cuptor, la 180 de grade, timp de aproximativ 25 de minute. La final, vei pune pe masă chipsuri prăjite fără ulei. În același timp, chipsurile sunt la fel de delicioase ca cele din magazin. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel