Cartofi prăjiți cu dovleac. O rețetă rapidă, ieftină și sățioasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cartofi prăjiți cu dovleac. O rețetă rapidă, ieftină și sățioasă. Sursa - pixabay.com
Cartofi prăjiți cu dovleac. O rețetă rapidă, ieftină și sățioasă. Sursa - pixabay.com
Această garnitură pe bază de dovleac și cartofi se face rapid și ușor. 

Acestă mâncare se gătește într-o tigaie! Aromatică și gustoasă, acest fel de mâncare este îmbogățit de oregano și de ceapa roșie, care îi adaugă o notă inconfundabilă.

Pentru ca legumele să se fie perfecte, trebuie prăjite sub capac. Nu uitați să le întoarceți-le din când în când pentru a le rumeni bine pe toate părțile.

Ingredientele și prepararea

dovleac - 500 grame,

cartofi - 6 bucăți,

oregano - după gust,

ceapă roșie - 1 bucată,

sare după gust,

ulei de măsline - două linguri.

Cartofii se spala, se usucă, se curăță de coajă, apoi se taie cubulețe. Puneți cubulețele de cartofi într-o strecurătoare, sub robinet, pentru a îndepărta excesul de amidon.

Dovleacul se curăță și se taie în cuburi. Ceapa se taie felii subțiri. Într-o tigaie antiaderentă mare și încăpătoare se toarnă un strop de ulei. Tigaia se pune pe aragaz și, când uleiul este încins, se pun toate legumele.

Trufe de cacao cu doar 35 de calorii: fără smântână și fără mascarpone 

Sărați și distribuiți oregano. Dacă doriți un gust picant,  adăugați puțină boia de ardei. Amestecați bine legumele. Puneți capacul și gătiți-le un sfert de oră. Verificați des legumele ca că nu se lipească și să se gătească uniform.

Dacă este necesar, puteți adăuga și două degete de apă. Opriți focul și serviți mâncarea pe masă. Este delicioasă. Poftă bună!

 

BONUS. Roșii cu busuioc, o gustare gustoasă și parfumată pentru iarnă

 

Vă invităm să faceți roșii murate, adăugând în borcane, pe lângă ingredientele clasice, și busuioc parfumat.

Adăugarea unui singur ingredient poate face o mare diferență în gustul unei conserve. Vă invităm să încercați să gătiți roșii murate, adăugând și busuioc parfumat în borcan.

Ingrediente:

2 kg roșii,

1,5 litri de apă,

1,5 lingură de sare,

3 linguri de zahăr,

5 linguri de oțet 9%,

2 frunze de cireș,

câte o legătură de mărar și de pătrunjel,

o legătură de busuioc violet,

2-3 căței de usturoi

3 boabe de ienibahar,

3 boabe de piper negru,

2 cuișoare.

Metoda de gătire

Aranjați condimentele, verdeața și roșiile spălate în borcane. Se toarnă deasupra apă clocotită, borcanele se acoperă cu capace și se lasă la infuzat 15-20 de minute.

Scurgeți apa din borcane într-o cratiță, adăugați sarea, zahărul și puneți-o la fiert. După ce apa dă în clocot, mai fierbeți-o timp de 5 minute, apoi adăugați oțetul.

Tartă răsturnată cu mere și lichior de lămâie. Un desert savuros și irezistibil

Turnați marinada în borcane, închideți-le cu capace și puneți-le cu gura în jos. Înveliți borcanele cu o pătură și lăsați-le la răcit. După ce borcanele s-au răcit, pot fi depozitate într-un loc răcoros și întunecat. Poftă bună!

 

BONUS. Cea mai rapidă și delicioasă cină: cartofi, pregătiți la cuptorul cu microunde în doar 15 minute

Cuptorul cu microunde simplifică foarte mult viața gospodinelor, care nu au timp să stea mult timp în bucătărie.

Încercați să gătiți o cină delicioasă în cuptorul cu microunde. Veți avea nevoie de cele mai simple ingrediente și de maximum 15 minute.

Cartofii la microunde sunt foarte gustoși și mult mai sănătoși decât cei prăjiți. Par copți, dar, în același timp, și fierți. 

Clătiți bine cartofii, dar nu-i curățați de coaja care conține multe vitamine. Înțepați legumele  cu o furculiță pentru ca apa pe care o conțin să se evapore mai repede. Alegeți puterea potrivită a cuptorului ca legumele să se gătească rapid.

Nu mai cumpărați pâine feliată. Iată trei motive întemeiate

Lăsați cartofii mici întregi, iar pe cei mari pot fi tăiați bucăți de mărimea dorită. Sărați și piperați cartofii. De asemenea, puteți folosi condimentele preferate. O aromă uimitoare, o culoare galbenă și un gust dulce-picant le va cartofilor turmericul. 

Puneți cartofii, împreună cu condimentele, într-un castron, care poate fi folosit în cuptorul cu  microunde. Peste cartofi puneți câteva bucăți de unt sau două-trei linguri de ulei de măsline. Acoperiți recipientul cu un capac. 

Cartofii mici vor fi gata în 5-7 minute, cei medii vor - în 9 minute, iar cei mari pot fi serviți pe masă în 10-12 minute. Timpul total pentru prepararea cinei nu depășește 15 minute. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel