Cartofi prăjiți crocanți cu salată de vară. Deliciul din post!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cartofii prăjiți cu salată reprezintă mereu o idee bună, mai ales în perioada în care se ține post. Dacă nu ai avut timp să gătești, acest fel de mâncare te salvează. 

Cartofi prăjiți crocanți

Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i după gustul tău. Lasă cartofii minim o oră în apă rece, la înmuiat, pentru a elimina o parte din amidon. Cu cât mai puţin amidon rămâne în cartofi, cu atât vor fi mai crocanţi, scrie retetepractice.ro. Usucă-i foarte bine între şervete de hârtie şi pune uleiul la încins la foc mediu.

Prăjeşte-i în mai multe multe serii, cca 6-7 minute la foc mediu, până devin foarte puţin aurii. Scoate-i pe şervete de hârtie absorbante, apoi continuă cu următoarele serii, procedând la fel. După ce ai terminat cu toţi, dă focul mare şi încinge uleiul mai tare decât iniţial. Prăjeşte din nou cartofii în serii, câte 1-2 minute, până când se rumenesc uniform. Scoate-i, săreaza-i şi serveşte-i imediat, alături de o salată.

Salată de vară

Ai nevoie de: salată verde, ceapă verde, roşii proaspete, castraveţi, un ardei capia, ridichi.

Se rupe salata și taie legumele mărunt. Se amestecă cu sare şi puţin piper. Separat, într-un bol, se prepară dressingul din oţet, ulei, fulgii de ceapă şi ierburile aromate pe care îl turnăm peste salată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel