Ingrediente
900 g cartofi albi, tăiaţi în două sau în patru
3 linguri ulei de măsline
1 lingură ierburi aromatice tocate (rozmarin şi cimbru)
1 linguriţă sare grunjoasă
1 linguriţă usturoi pudră
35 g parmezan ras
Cum se prepară
Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Combini într-un bol mic ierburile aromatice, sarea, usturoiul şi parmezanul, apoi dai deoparte amestecul. Aşezi cartofii tăiaţi într-un bol mare şi îi stropeşti cu ulei de măsline, scre clickpoftabuna.ro. Îi amesteci bine, ca să se acopere. Presari amestecul de condimente şi mai amesteci o dată cartofii, ca să fie complet acoperiţi. Îi aşezi într-o tavă de copt nu foarte adâncă, iar dacă ţi-au mai rămas condimente în bolul mic, le pui acum. Dai tava la cuptor 20-30 de minute, în funcţie de cât de mari sunt cartofii, până când aceştia se înmoaie. Serveşti imediat cei mai buni cartofi la cuptor, ca garnitură.
Vezi și: Cartofi înăbușiți cu usturoi și cimbru. Cea mai bună rețetă de post
Plăcintă cu gem, la tigaie. Rețeta de mic dejun de post
BONUS: Prăjitură suedeză cu mere
Ingrediente
- 60 gr stafide
- 3 linguri rom
- 120 gr unt
- 60 gr zahăr
- 8 gr zahăr vanilat
- 2 buc ouă
- 100 gr migdale
- 1 buc lămâi
- 0.5 linguriţă scorţişoară măcinată
- 6 buc mere
Cum se prepară
Se înmoaie stafidele în rom (sau în coniac cu esenţă de rom). Albuşurile se bat spumă şi se lasă deoparte. Se mixează bine untul moale cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă gălbenuşurile, migdalele măcinate, coaja rasă de la o jumătate de lămâie şi scorţişoara, apoi albuşurile bătute spumă, scrie gatesc.ro.
Merele se curăţă de coajă, se taie în felii şi se stropesc cu zeama de la o jumătate de lămâie. Se unge forma termorezistentă cu unt şi se aşază feliile de mere în formă de evantai. Peste ele, se presară stafidele înmuiate în rom. Se pune deasupra compoziţia pregătită şi se coace la cuptorul încins la 180°C pentru 25-30 de minute sau până când se rumeneşte.
Vezi și: Cea mai bună prăjitură de post. Ai nevoie de făină, ulei, 4 mere și câteva ingrediente simple
Negresă de post. Rețeta este foarte simplă, dar prăjitura are același gust delicios
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol