Cartofi cu unt și mărar la cuptor. Rețetă economică, pe timp de criză
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Cartofii cu unt și mărar sunt o adevărată încântare. Un preparat simplu și delicios, care se face rapid. Iată cum se pregătește această rețetă economică.

Ingrediente

1 kg cartofi
7 căţei usturoi
100 g unt
3 linguri ulei de măsline
2 legături mărar
sare
piper

Cum se prepară

Cartofi cu unt și mărar la cuptor. Rețetă economică. Spală cartofii în coajă şi taie-i sferturi şi/sau jumătăţi, în funcţie de dimensiune. Aşază-i într-o tavă termorezistentă şi unge-i cu uleiul de măsline și amestecă bine, scrie retetepractice.ro.

Cartofi cu unt și mărar la cuptor. Rețetă economică. Zdrobeşte usturoiul cu latul cuţitului şi strecoară-l printre cartofi. Presară sare şi puţin piper, apoi dă cartofii la cuptor la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute, până sunt uşor de pătruns cu furculiţa.

Cartofi cu unt și mărar la cuptor. Rețetă economică. Cu puţin timp înainte de a scoate cartofii, topeşte untul complet şi adaugă mărarul, sare şi piper. Unge cartofii cu sosul de unt şi mărar şi îndepărtează (după gust) din căţeii de usturoi sau desfă-i din coajă şi lasă-i în tavă, încât să îi serveşti odată cu cartofii cu unt şi mărar.

Cartofi cu unt și mărar la cuptor. Rețetă economică. Amestecă bine, pentru a distribui sosul uniform, iar dacă vrei cartofii mai rumeni, bagă-i pentru încă 5-7 minute la foc iute la cuptor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel