Data publicării:
Cartofi cu șuncă la cuptor: rețeta cu care îți vei uimi întreaga familie
Uneori ne aflăm în situația când musafirii bat la ușă, iar în frigider nu avem nimic gata preparat.
Rețeta pe care o prezentăm mai jos vă permite să pregătiți un preparat foarte rafinat cu produsele din frigider. Această rețetă, pe bază de cartofi, este atât de gustoasă, încât vei dori să o faci mai des. Vorbim despre sufleul de cartofi.
Ingredientele necesare:
5 cartofi de mărime medie;
100 grame de șuncă fiartă,
70 grame de cașcaval,
130 grame de mozzarella,
3 ouă,
sare după gust,
sos bechamel;
parmezan ras după gust;
unt după gust.
Rețeta pas cu pas
Cartofii se spală, se curăță de coajă, se taie bucăți și se pun la fiert într-o cratiță cu apă rece și sare. Lăsați-i la fiert aproximativ 40 de minute. În acest moment, începeți să tăiați șunca, mozzarella și cașcavalul în cuburi.
Cartofii fierți se scot din apă și se zdrobesc cu o furculiță, până obțineți o consistență omogenă. Gălbenușurile se separă de albușuri. Gălbenușurile se pun în piureul de cartofi, împreună cu sosul de bechamel. Se amestecă energic până se obține o masă omogenă.
Combină ouăle cu câțiva biscuiți, iar rezultatul te va surprinde
Albușurile se bat spumă cu telul electric. Nu uitați să adăugați și un praf de sare. Se amestecă bine cu o spatulă, se adaugă șunca și cașcavalul. Combinați apoi compoziția de albușuri cu cea de cartofi în timp ce continuați să amestecați.
O tavă de copt se unge unt și se pune amestecul obținut. Setați cuptorul static preîncălzindu-l la 180 de grade. Cartofii se coc 50 de minute până se formează o crustă. La sfârșitul gătitului, stropiți suprafața cu parmezan ras fin. Poftă bună!
BONUS. Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă: se prepară în 5 minute și este super sățioasă
Îți plac produsele de patiserie și vrei să servești un preparat cu adevărat gustos?
Ei bine, astăzi îți oferim ceva cu totul special, mai ales dacă îți place să creezi în bucătărie. Îți prezentăm rețeta unei plăcinte savuroase, cu umplutură de șuncă și cașcaval.
Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă. Ingrediente
1 pachet de foietaj dreptunghiular,
600 grame de cartofi,
130 grame de șuncă fiartă,
130 grame de cașcaval afumat,
30 grame de parmezan ras,
60 ml lapte,
rozmarin după gust,
ulei de măsline,
sare și piper după gust.
Procedura de preparare
Cartofii se curăță de coajă, se tăie în felii de aproximativ 1-2 cm și se pun într-o oală cu apă clocotită pentru aproximativ 10 sau 12 minute. Cașcavalul afumat se taie felii foarte subțiri. Următorul pas este să întinzi aluatul de foietaj într-o tavă de copt.
Cele mai delicioase brioșe cu ciocolată sunt gata în 5 minute: rețeta simplă
Pune un strat de cartofi peste aluat. Asezonează-i cu sare, piper și rozmarin. Acoperă acest strat de cartofi cu felii de șuncă. Al treilea strat va fi de cașcaval afumat. Ultimul strat va fi din nou de cartofi. Asezonează cartofii cu sare, piper și rozmarin. La final, adăugă laptele și stropește suprafața plăcintei cu parmezan ras.
Ruladă de ciocolată, gata în cinci minute: fără făină și cu un conținut scăzut de carbohidrați
Ultimul pas este să pui plăcinta în cuptorul preîncălzit. Plăcinta se coace la 200 de grade, aproximativ douăzeci de minute. Înainte de a scoate tava din cuptor, aprinde arzătorul de sus al cuptorului pentru încă 5 minute, pentru o crustă aurie pe suprafața plăcintei. Acum poți să o scoți din cuptor și să o aduci la masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News