Data actualizării:
Data publicării:

Cartofi copți în stil sicilian, cu o crustă aurie și crocantă: o mâncare super rapidă, cu doar 190 de calorii

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cartofi copți în stil sicilian, cu o crustă aurie și crocantă, o mâncare super rapidă, cu doar 190 de calorii. Sursa - Pexels
Cartofi copți în stil sicilian, cu o crustă aurie și crocantă, o mâncare super rapidă, cu doar 190 de calorii. Sursa - Pexels

Cartofi copți în stil sicilian sunt perfecți pentru o cină cu familia și prietenii. Acest fel de mâncare va fi pe placul tuturor, iar bucătarul va primi doar laude.  

Cartofii copți în stil sicilian sunt delicioși și vor fi și pe placul copiilor. Pot fi serviți ca și aperitiv sau ca și garnitură lângă o friptură.  

Ingredientele pentru șase persoane:

jumătate de kilogram de cartofi;

150 de grame de măsline amestecate;

150 de grame de ton natural;

40 de grame de brânză rasă;

40 de grame de pesmet;

capere desărate;

ulei de măsline;

piper.

Cartofi prăjiți, fără nicio picătură de ulei: sunt delicioși și crocanți. Află secretul

 

Cartofi copți în stil sicilian. Pregătirea

 

Primul lucru este să fierbi cartofii într-o oală mare cu apă, fără a-i curăța de coajă. Apoi se scurg, se răcesc, se curăță de coajă și se taie rondele cu o grosime de aproximativ un centimetru.

Luați o tavă de copt și tapetați-o cu hârtie de pergament. Ungeți tava cu ulei de măsline și așezați deasupra feliile de cartofi, având grijă să nu se suprapună.

Cartofi la grătar, o rețetă care te va surprinde. Încearcă și nu vei regreta

 

Ornează apoi cartofii cu ton natural, capere, măsline, piper, parmezan ras, pesmet și doar puțin ulei de măsline.

Tava se dă la cuptor și se lasă acolo până când cartofii capătă o crustă aurie și crocantă.

Acum  tot ce trebuie să faci este să-i servești pe masă, însă fierbinți. Poftă bună!

Timp de preparare - 15 minute, timp de gătire - 1 oră, timp total - 1 oră și 15 minute,  porții -  6, calorii - 190 per porție.

 

Crochete de cartofi, la cuptor. Un aperitiv, care poate fi păstrat în congelator mai multe zile

 

Crochetele de cartofi, în mod tradițional, sunt prăjite, dar există și o variantă mai ușoară, care se prepară la cuptor. Le puteți pregăti din timp și păstra la congelator, iar când aveți nevoie le puteți da la cuptor, chiar înainte de servire.

Unele gospodine adaugă mentă proaspătă în amestec, ceea ce conferă crochetelor o notă aromatică și proaspătă. Dacă nu vă place menta, puteți, pur și simplu, să omiteți să o adăugați în aluat.

Pentru aluatul de crochete aveți nevoie de:

1 kg de cartofi galbeni,

40 gr de parmezan,

10 frunze de mentă proaspătă,

1 ou,

1 gălbenuș, 

sare și piper după gust.

1 ou + un albuș + pesmet după gust - pentru tăvălit crochetele.

Tartă cu gem, care te salvează când musafirii bat la ușă. O rețetă delicioasă, din bucătăria bunicii

 

Crochete de cartofi la cuptor. Preparare

 

Fierbeți cartofii în apă cu sare. Odată fierți, se curăță de coajă, se pasează și se pun într-un bol. Se adaugă oul și gălbenușul, parmezanul ras și menta tocată.

Amestecați ingredientele până obțineți un amestec omogen și lăsați-l să se odihnească aproximativ zece minute. 

Luați puțin din amestec cu o lingură și începeți să formați bile mici, cărora le dați o formă alungită. Continuați până când ați epuizat tot aluatul.

 

Tort senzațional de bun: fără ouă, fără lapte și fără unt. Nici de cuptor nu ai nevoie. Notează rețeta

 

Bateți oul și albușul într-un castron și înmuiați câteva crochete. Apoi treceți-le prin pesmet, rulându-le astfel încât să fie acoperite uniform. 

Așezați crochetele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-le cu ulei, încercând să le asezonați pe toate.

Porniți cuptorul la 180°C și puneți crochetele la copt. După ce au devenit aurii și au format o crustă crocantă, crochetele se scot din cuptor. Nu uitați să le întoarceți o dată în timpul coacerii. Crochetele se lasă să se răcească puțin apoi se servesc, alături de sosul preferat.

 

Consumați cartofi noi. Au zeci de beneficii

 

Cartofii noi sunt mai bogați în nutrienți și vitamine, dar și substanțe care ne energizează. Coaja de cartofi protejează inima și sistemul vascular

Coaja cartofilor conține peste 50 de fitonutrienți cu efecte diverse asupra sănătății. O bună parte dintre aceștia sunt flavonoide, care protejează sistemul cardiovascular și inima. Vitaminele din complexul B, pe care coaja de cartofi o conține, protejează pereții arterelor și scad tensiunea arterială.

Clătite super delicioase din ananas. Încercați această rețetă și nu veți regreta

De obicei, cartofii sunt consumaţi prăjiţi sau cu diverse sosuri grele şi brânză. Renunţă la acest stil de alimentaţie, în favoarea legumelor în stare fiartă sau coaptă.  Pentru a te bucura de toate beneficiile şi vitaminele cartofilor noi, consumă-i fierţi sau copţi. Evită să îi consumi cu multă sare sau cu sosuri grele, din smântână sau unt. Combină-i cu ulei de măsline şi salate simple din legume proaspete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel