Cartea scrisă de un român din Marea Britanie, succes editorial internațional
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un român stabilit în Marea Britanie a reușit o performanță extraordinară cu prima sa carte scrisă în limba engleză, aceasta fiind luată deja de edituri din 23 de state. "Este copleşitor şi neaşteptat", a recunoscut românul, în vârstă de 51 de ani. 

Potrivit Antena 3, prima încercare de a scrie în engleză a lui Eugen Chirovici, stabilit în Marea Britanie în urmă cu trei ani, a devenit un adevărat fenomen editorial. Cartea lui Chirovici, The Book of Mirrors, a fost deja luată de edituri din 23 de ţări, între care Marea Britanie (Penguin Random House, Century), SUA (Simon and Schuster), Germania (Random House, Goldmann), Franta (Les Escales), Italia (Longanesi), Spania (Penguin Random House, Literatura), Olanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Brazilia. În România, drepturile au fost cumpărate de Editura Rao.

Astfel, se preconizează că românul va câştiga sume cu şase zerouri doar din înţelegerile de publicare. "Nu sunt sigur că realizez ce se întâmplă. Este copleşitor şi neaşteptat", a declarat Chirovici, conform The Guardian.

Autorul, care se semnează EO Chirovici, a încheiat un contract de reprezentare cu prima editură britanică pe care a contactat-o, Peters Fraser and Dunlop, după ce a fost refuzat de şase agenţii americane. Vorbind despre scrisorile acestora, Chirovici a spus: "nu au explicat de ce".

Acţiunea cărţii se desfăşoară în zilele noastre şi spune povestea morţii unui carismatic profesor de la Universitatea Princeton, la finalul anilor 1980. Începe cu un agent literar din New York care primeşte un manuscris parţial intitulat "The Book of Mirrors", în care autorul - student la Princeton la vremea crimei - oferă indicii despre cine a comis crima. Scriitorul moare înainte ca agentul să afle mai multe detalii, ceea ce dă naştere la o adevărată misiune de rezolvare a misterului.

Eugen Chirovici a scris în România 10 nuvele de mister literar în ultimii 20 de ani. De profesie economist, scriitor şi jurnalist român, Eugen Ovidiu Chirovici a îndeplinit funcţia de Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România în perioada noiembrie 2003 - noiembrie 2010. A primit Marele Premiu pentru Jurnalism (1999), Premiul Pamfil Şeicaru (2000), Medalia de Aur a Centrului Ecumenic Internaţional (2000), Premiul pentru Jurnalism al ANSVM (2002), etc. In 2002 a fost decorat de Preşedintele Romaniei, Ion Iliescu cu Ordinul "Steaua Romaniei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel