Consecința este că produsele de origine vegetală nu vor mai putea să folosească această denumire, spre bucuria crescătorilor de vite, informează AFP. Astfel, nu vor mai putea să existe pe piaţa produse precum 'friptură din tofu' şi 'cârnaţi vegetarieni'.
Producătorii nu vor mai putea de acum înainte să comercializeze înlocuitori de origine vegetală ai cărnii folosind termeni care sunt de obicei rezervaţi produselor obţinute din carnea unor animale. Proiectul de lege, aprobat în luna mai, a fost susţinut de industria cărnii de vită, deosebit de puternică în acest stat majoritar rural aflat în centrul Statelor Unite.
'Este vorba despre a proteja integritatea produselor pentru care familiile ce trăiesc în ferme muncesc din greu pentru le obţine, în întreaga ţară, în fiecare zi', a explicat o asociaţie a crescătorilor de animale din Missouri într-un comunicat, sperând că şi alte state americane vor urma acest exemplu. The Good Food Institute, o asociaţie ce promite produse alternative faţă de carnea convenţională, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de această lege şi a depus luni o plângere la un tribunal american.
Carnea, produs tradițional
Dezbaterea generată de etichetarea cărnii a devenit tot mai importantă în Statele Unite, unde Asociaţia crescătorilor de bovine americane (USCA) a depus la Ministerul Agriculturii o petiţie prin care a cerut ca termenul 'carne' să fie rezervat pentru a defini doar carnea unui animal născut, crescut şi sacrificat într-o manieră tradiţională.
În Franţa, deputaţii au adoptat în aprilie un amendament ce vizează 'interzicerea anumitor practici comerciale înşelătoare pentru consumator'. Textul vizează mai ales produsele 'care asociază termeni precum 'friptură', 'file', 'bacon' şi 'cârnaţi' cu produse care nu sunt compuse doar - sau deloc - din carne'.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați