Carnea de pui cu hormoni. Cum poate fi recunoscută
Carnea de pui din magazine este considerată de foarte mulți cumpărători un pericol, din cauza riscului de a fi injectată cu hormoni.
Puii crescuți pentru comercializare sunt injectați cu hormoni pentru a se dezvolta mai bine, potrivit healthychild.org. Crescătorii folosesc și antibiotice, pentru ca păsările să reziste și în medii improprii. Aceste pastile duc, de altfel, și la îngrășarea păsărilor. Nu există o diferență de textură între carnea tratată cu substanțe nocive și cea organică, însă sunt alte lucruri care te pot ajuta să alegi produse naturale, potrivit unica.ro.
Ce este carnea organică
Carnea organică provine de la pui hrăniți naturală, fără antibiotice sau hormoni, și care sunt crescuți în condiții optime. Spre deosebire de puiul sănătos, cel care este tratat cu medicamente poate provoca diverse probleme de sănătate, mai ales dacă este consumat constant.
[citeste si]
Carnea de pui ar trebui să aibă doar pui, dacă vezi și alte substanțe pe etichetă, probabil ai în mână un produs cu hormoni. Cumpără carnea de la producătorii locali și vei avea o siguranță mai mare că puiul este crescut sănătos.
Care sunt efectele hormonilor și antibioticelor asupra organismului
Numeroase studii au arătat că hormonii din carne pot cauza anumite tipuri de cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioză, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii. La fel de periculoase sunt și antibioticele, care pot cauza rezistență la bacterii periculoase pentru organismul uman. În plus, carnea tratată poate da peste cap echilibrul florei intestinale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News