Data publicării:
Carnea de „pui” crescută în laborator, APROBATĂ pentru prima oară în lume
Autoritățile din Singapore și-a dat acordul pentru prima „carne curată” din lume care nu provine de la animale măcelărite.
Conform BBC, decizia permite companiei Eat Just cu sediul în San Francisco să vândă carne de pui crescută în laborator. Carnea va fi inițial utilizată în preparatele nuggets, însă firma nu a pomenit deocamdată o dată de lansare.
Cererea de alternative ale cărnii tradiționale au crescut exponențial din cauza îngrijorărilor legate de sănătate, bunăstarea animalelor și mediul înconjurător. Potrivit Barclays, piața alternativelor la carne ar putea ajunge la 116 miliarde euro în următorul deceniu, aproximativ 10% din industria globală a cărnii, în valoare de 1,16 bilioane euro (1.160 miliarde euro).
Principala diferență dintre carnea aprobată în Singapore și alternativele bazate pe plante care există și pe piața din România este faptul că puiul este crescut în laborator din celule animale, în timp ce „carnea” pe bază de plante nu este deloc un produs animalic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News