Data publicării:

Carmen Iohannis, despre Legile învățământului, care vor fi implementate cu acest an școlar: ”Vor aduce bucurie”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Facebook @Mesagerul de Sibiu
FOTO: Facebook @Mesagerul de Sibiu
Legile învățământului, care vor fi implemenate începând din acest an școlar ”vor aduce bucurie”, spune profesoara Carmen Iohannis, prima doamnă a României.

Cu ocazia deschiderii noului an școlar, prima doamnă a României, Carmen Iohannis, care este și profesoară la un renumit colegiu din Sibiu, a ținut să precizeze că Legile învățământului ”vor aduce bucurie” după implementarea în acest an.

”Vă doresc tuturor elevilor, profesorilor, părinţilor un an cu mult succes şi reușite.

Ne dorim să avem răbdare unii cu alţii, comunicare bună, perseverență şi multă bucurie.

Și cred că și legile învăţământului care în acest an vor fi implementate ne vor aduce bucurie și sper să fie de bun augur”, a spus Carmen Iohannis, care este profesoară de limba engleză la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu.

Ciucă: ”Tinerele generații vor beneficia de un act educațional îmbunătățit”

”Am asistat, la Palatul Cotroceni, la evenimentul care a marcat promulgarea Legilor Educației de către președintele României. Intrarea în vigoare a noilor acte normative care reglementează învățământul românesc este un moment îndelung așteptat de cadrele didactice, elevi, dar și de părinți.

S-a lucrat mult la acest pachet legislativ, strângându-se puncte de vedere și opinii din partea tuturor asociațiilor socio-profesionale implicate și au avut loc nenumărate dezbateri și discuții, concluzionate prin forma finală a celor două legi care vizează învățământul preuniversitar și pe cel universitar.

Evenimentul de la Palatul Cotroceni marchează transpunerea în practică a proiectului prezidențial ”România Educată”. Astfel, învățământul românesc se adaptează noilor dezvoltări ale tehnologiei, răspunde cerințelor în continuă evoluție de pe piața muncii și oferă elevilor un act educațional de calitate, personalizat pe aptitudinile fiecăruia.

Cele două acte normative au fost pe masa guvernului pe care l-am condus, înainte de a ajunge la votul final din Parlament și, acum, la semnătura de promulgare dată de președintele Klaus Iohannis. Tinerele generații vor beneficia de un act educațional îmbunătățit, având premisele de a deveni mai bine pregătite pentru viitor”, a scris Nicolae Ciucă pe contul său de Facebook, în luna iulie.

Citește și: Klaus Iohannis, discurs la deschiderea anului şcolar. Consumul de droguri în şcoli, subiect în CSAT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel