Carmen Dorobăț, medic infecționist, despre varicela hemoragică: Este o formă gravă. Capacitate scăzută de apărare a organismului
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Carmen Dorobăț, medic infecționist, despre varicela hemoragică - Este o formă gravă. Capacitate scăzută de apărare a organismului. Sursa foto: freepik.com
Carmen Dorobăț, medic infecționist, despre varicela hemoragică - Este o formă gravă. Capacitate scăzută de apărare a organismului. Sursa foto: freepik.com
Varicela hemoragică este o maladie extrem de rară. Medicii de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara luptă pentru vindecarea unui copil de șapte ani, care suferă de varicelă hemoragică, o maladie foarte rară.

Varicela hemoragică este o complicație rară la pacientul imunocompromis. Evoluția bolii poate fi rapidă. Prof. univ. dr. Carmen Dorobăț a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, ce este varicela hemoragică.

”Varicela este o boală contagioasă care este caracteristică vârstei copilăriei. Varicela hemoragică este o formă gravă de varicelă care apare pe un teren care are o capacitate scăzută de apărare a organismului. Astfel de forme sunt rare, dar există. 

Medicul infecționist știe ce are de făcut din punct de vedere al tratamentului. Pentru virusul varicelo-zosterian, pentru că acesta este virusul care determină varicela există tratament specific antiviral. 

Pentru formele grave, măsurile terapeutice și atitudinea medicală trebuie să îmbrace o anumită formă”, a explicat prof. univ. dr. Carmen Dorobăț, medic infecționist, în exclusivitate pentru DC Medical. 

 

Varicela hemoragică, cauze

 

Varicela hemoragică este o complicație gravă și apare de obicei la persoanele imunocompromise și la cele care urmează un tratament imunosupresor.  Cu toate acestea, pacientul adult, împreună cu pacientul imunodepășit de orice vârstă, este cel care va suferi cea mai mare mortalitate. Bărbații (atât băieții, cât și bărbații) au un risc mai mare de a avea o infecție severă, notează Research Gate.

”Este vorba fie despre o anumită perioadă în care organismul nu are o capacitate de apărare corespunzătoare care poate fi din cauza momentului respectiv, fără să fie vorba de o boală sub-adiacentă, dar, de regulă este vorba despre o altă patologie care poate fi cunoscută până în momentul de față sau dacă este vorba de copil, poate să nu fie cunoscută, poate să fie o boală rară care să aibă un diagnostic greu de pus. 

Din punct de vedere al atitudinii medicale, pe prim plan trebuie să fie tratarea pacientului și ulterior, cauza care a dus la o formă gravă de varicelă, cu care în mod obișnuit nu ne întâlnim. Forma hemoragică este o formă severă de varicelă”, a mai precizat prof. univ. dr. Carmen Dorobăț.  

Citește mai multe pe DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel