Carmen Brumă, dezamăgită de ce a găsit în Mamaia: Am plecat spre casă
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Carmen Brumă
Carmen Brumă
Carmen Brumă și-a arătat dezamăgirea față de ce a găsit în Mamaia.

Felul în care arată acum plaja din Mamaia lasă de dorit pentru foarte mulți turiști. De pe faleză, oamenii aproape că nu mai văd marea, iar nisipul a dispărut. Despre experiența ei a vorbit și Carmen Brumă care a zis că a plecat înapoi spre casă.

”Am venit la mare ( Mamaia) sa sustin un workshop si m-am dus sa vad plaja. De pe faleza aproape ca nu mai vezi marea, nisipul a disparut, e inlocuit de pietris, sezlonguri nu mai sunt iar daca ai copii mici cu nevoi urgente, degeaba te cazezi la un hotel pe plaja... Am plecat spre casa”, a scris Carmen Brumă pe Facebook.

Stațiunea Mamaia are din acest sezon estival o suprafață de plajă nouă de peste 50 ha

La sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) preciza, pe pagina de Facebook a instituţiei, că Litoralul românesc va avea, la începutul verii, aproape 53 de hectare de plajă nouă, pe o lungime de 6.950 de metri liniari.

Pe data de 5 martie, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) a anunţat că restricţia privind accesul navelor şi exploatarea fundului Mării Negre în perimetrul destinat extragerii nisipului pentru lărgirea plajei din staţiunea Mamaia a fost anulată, după două săptămâni de la impunerea acesteia, printr-o adresă emisă de Direcţia Hidrografică Maritimă.

Lotul 2 - Mamaia face parte din proiectul "Reducerea eroziunii costiere, faza II (2014-2020)", implementat de ABADL prin Administraţia Naţională "Apele Române" şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, însemnând lucrări de reducere a eroziunii costiere pentru 11 sectoare: stăvilarele Edighiol/Periboina, Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie, Costineşti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia - Venus - Aurora, Mangalia - Saturn, 2 Mai.

Proiectul are valoarea de peste 3,8 miliarde de lei, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile eligibile obţinute prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020, iar restul de 15% reprezintă cofinanţare de la bugetul de stat. Durata de implementare a proiectului este 2015 - 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel