Carmen Brumă, despre cum să NU ne îngrășăm în POST. Alimentele NOCIVE și PERICULOASE pe care să NU le mai mănânci
Autor: Julia Pandi | Publicat pe: 10 Martie 2022, 12:59
WhatsApp
Carmen Brumă ne oferă câteva recomandări valoroase în perioada postului. Care sunt greșelile alimentare pe care le facem?

Carmen Brumă, nutriționist și antrenor personal, atenționează că "o parte dintre cei care țin post constată la finalul perioadei că au acumulat câteva kilograme, iar starea lor de sănătate nu este tocmai bună", conform DC Medical.

De ce ne îngrășăm în post?

"Acest lucru se întâmplă când faceți exces de carbohidrați și grăsimi nesănătoase", spune Carmen Brumă. Nutriționista ne enumeră cele mai periculoase alimentele pentru siluetă: pâine albă, cartofii prăjiți, produsele de patiserie sau cașcaval și mezeluri de post.

Măsura, regula de aur în post

Carmen Brumă ne învață cât de important este să nu ne îngrășăm în post și cum putem elimina toxinele cu ocazia postului: "pe lângă rațiunile de natură spirituală, postul are și o motivație medicală, presupune curățarea organismului prin eliminarea toxinelor".

Mai mult decât atât, aceasta avertizează că nutriția dezechilibrată din perioada postului contribuie la acumularea toxinelor, iar consumul de carbohidrați trebuie să fie rațional: "În post trebuie să ai grijă la aportul de carbohidrați. Pâinea, cerealele integrale, cartofii, orezul brun și fructele sunt surse importante de glucide în această perioadă, însă ele trebuie consumate cu măsură."

Cum înlocuim carnea?

Carnea este un produs esențial în alimentația zilnică, iar eliminarea acesteia din alimentație trebuie să fie înlocuită cu produse care suplinesc componentele din carne.

Carmen Brumă adaugă faptul că în perioada postului, proteinele de origine animală trebuie compensate prin "consumul de proteine vegetale, mai exact linte, ciuperci, nuci, migdale, năut, mazăre, fasole uscată, avocado".

CITEȘTE MAI DEPARTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?