Carles Puigdemont, prezentat luni unui judecător
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
 Carles Puigdemont
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont, arestat duminică în Germania în baza unui mandat european, va fi prezentat luni unui judecător pentru a confirma identitatea sa, prima etapă spre o eventuală predare a acestuia autorităţilor spaniole, relatează AFP. 

'Prezentarea în faţa judecătorului are ca scop doar verificarea identităţii persoanei arestate', a menţionat procuratura din Schleswig într-un comunicat, la câteva ore după reţinerea de către poliţia germană, în nordul ţării, a lui Carles Puigdemont în timp ce trecea graniţa dinspre Danemarca vecină. Ulterior, potrivit aceleiaşi surse, un tribunal al landului Schleswig-Holstein va trebui să decidă în legătură cu plasarea lui oficială în arest pentru a fi predat Spaniei. Tribunalul german 'va stabili pe baza documentelor remise de Spania (...) dacă este fondată juridic eventuala predare a lui Carles Puigdemont autorităţilor spaniole. Dacă nu sunt obstacole în calea predării, procurorul general din Schleswig este competent pentru punerea acesteia în aplicare', a explicat procuratura, fără să ofere detalii despre durata procedurii în cauză.

Justiţia germană a informat că fostul lider catalan se află în prezent în arest, fără alte precizări.

[citeste si]

Justiţia spaniolă a decis cu două zile înainte să reactiveze ori să lanseze un mandat european de arestare pentru 'rebeliune' vizându-i pe Carles Puigdemont şi alţi 12 lideri separatişti catalani pentru rolul lor în tentativa ratată de secesiune a Cataloniei, în toamna anului trecut.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel