Cariera pe care nu şi-o doreşte Greta Thunberg: Cei mai puternici oameni din lume sunt intimidaţi de adolescenţi. E amuzant!
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 18 oct 2022, 17:01
WhatsApp
Facebook Greta Thunberg
Facebook Greta Thunberg
Greta Thunberg, cunoscuta activistă pentru mediu, a anunţat ce carieră nu îşi doreşte să urmeze.

Astfel, ea nu va deveni politician, pentru că este o meserie "toxică". 

În vârstă de 19 ani, Greta Thunberg afirmă că schimbările necesare "vor apărea atunci când va exista suficientă presiune publică. Asta e ceva ce creăm noi! Nu mi-am dorit vreodată să devin chipul unei mişcări globale. Este prea multă responsabilitate. Uneori pur şi simplu explodez. Eu cred că dacă ne punem toate speranţele pe umerii unui adolescent, nu e prea bine", a declarat Greta Thunberg, conform BBC

Thunberg a anunţat şi că nu va participa la a 27-a Conferinţă a Convenţiei ONU pe Schimbările Climatice (COP27) din Egipt. 

"Nu e nevoie de mine acolo. Sunt alţi oameni care vor participa, din cele mai afectate zone. Şi cred că vocea lor este mai importantă", a mai precizat tânăra. 

Cum răspunde Greta Thunberg şicanelor liderilor mondiali

După ce pe Twitter atât Donald Trump, cât şi Vladimir Putin au făcut comentarii cu privire la Greta Thunberg, aceasta a spus că nu a fost foarte afectată. 

"Ce m-a deranjat cel mai mult este că oamenii mint despre mine şi împrăştie teorii ale conspiraţiei. Eu nu pot să mint, aşa că atunci când alţii mint despre mine nu îmi place. Dar cred că e amuzant, totuşi. Cei mai puternici oameni din lume sunt intimidaţi de adolescenţi. Spune mai multe despre ei decât despre mine", a concluzionat Greta Thunberg. 

Greta Thunberg apără energia nucleară: Ar fi o greșeală să le închidem dacă ele funcționează deja

Răspunzând la o întrebare despre reactoarele încă active din Germania, Greta Thunberg a spus că ”ar fi o greșeală să le închidem dacă ele funcționează deja și apoi să treci la cărbune”. Ea a spus că este ”o idee proastă” să te bazezi pe cărbune atâta timp cât există alte surse disponibile, inclusiv nucleare.

Declarațiile surpriză ale suedezei de 19 ani au venit în cadrul unui interviu acordat unui post de televiziune german. Cuvintele liderului tinerilor ecologiști merg în direcția opusă liniei Verzilor germani, care de zeci de ani susțin că Germania ar trebui să renunțe în totalitate la energia nucleară.

În urma tăierii aprovizionării cu gaze din Rusia, executivul de la Berlin a fost nevoit să reia producția de energie prin centralele pe cărbune. Confruntat cu dilema de a închide sau nu trei centrale nucleare, Guvernul german a decis să prelungească durata de viață a două centrale și să închidă o a treia în 2022. O alegere care a dezamăgit ambele tabere: atât pe tabăra Verzilor dar și pe cea a apărătorilor energiei nucleare, scrie Europa Today. 

În acest context, în mod paradoxal, pozițiile Gretei Thunberg sunt mai apropiate de cele ale liberal-democraților germani decât de cele ale Verzilor. Nu întâmplător liderul liberal și ministrul de Finanțe, Christian Lindner, și-a declarat cu strictețe satisfacția față de cuvintele activistului suedez pentru că ”în acest război energetic tot ceea ce creează electricitate trebuie conectat la rețea”. Cu toate acestea, nicio reacție oficială la cuvintele lui Thunberg nu a sosit încă din partea ecologistilor germani. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?