Cine sunt ziariștii cu prioritate la vaccinarea anti-COVID
Autor: Val Vâlcu | Publicat pe: 02 dec 2020 / 16:10
Pe platforma oficială de comunicare privind vaccinarea anti-COVID a fost publicată lista priorităților. Campania se va desfășura în trei etape, primii urmând a fi vaccinați medicii și asistenții.

În etapa a doua vor avea acces la vaccin persoanele din grupurile de risc (peste 65 de ani, comorbidități ), dar și lucrători  care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. 

Printre aceștia funcționarii din instituțiile cu rol cheie (guvern, Apărare, Interne etc), angajații serviciilor publice, cei din industria energetică, comunicații, transporturi, alimentație, salubritate.

De asemenea, strategia Guvernului stabilește că în faza a doua se pot vaccina preoții, dar și jurnaliștii.

Mai precis HG-ul stabilește că va primi vaccin în faza a doua a campaniei ”Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale)”.

Cred că exemplu ales este greșit. În unitățile medicale nu ar trebui să intre reporteri, decât în calitate de pacienți, sau în costume de protecție, astfel încât să nu fie în pericol nici bolnavii, nici ziariștii.

Dacă ne referim la activitățile cu risc de expunere pentru presă, atunci ar trebui vaccinați cu prioritate reporterii de la guvern. Patru-cinci miniștri plus prefectul Capitalei au avut COVID, ceea ce arată că în Palatul Victoria e mai periculos decât în spitale (încă nu s-a infectat un sfert din personalul medical). 

Acest articol reprezintă o opinie.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro