Data publicării:

Care sunt interesele Rusiei în războiul din Israel. Bogdan Chirieac: O influență uriașă în Siria, care acum este un pseudo-stat

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @FellowNekocat
FOTO: Freepik @FellowNekocat
Analistul politic Bogdan Chirieac afirmă că războiul din Orientul Mijlociu este la fel de important atât pentru Rusia, cât și pentru SUA.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Realitatea Plus, legătura care există între lumea arabă și Moscova, în contextul în care multe dintre paginile de internet ale grupării Hamas, care au domenii asociate Palestinei, sunt găzduite la Moscova. 

”Este ceva tradițional, Rusia sprijinea țările arabe, Uniunea Sovietică sprijinea țările arabe. Dar în același timp, să știți, și Uniunea Sovietică, și Rusia au avut și au o relație specială cu Israelul.

Sunt aproape două milioane de israelieni cu origini rusești, acum când vorbim, în Israel.

Dacă România are, probabil, în jur de un milion de oameni, de cetățeni israelieni cu rădăcini în România, a doua sau a treia generație a celor 400.000 plecați acum 50 de ani, Rusia are în jur de 2 milioane”, a explicat analistul politic Bogdan Chirieac, la Realitatea Plus.

”Pentru Rusia, acest război este la fel de important cum este pentru Statele Unite”

Întrebat ce are Rusia de câștigat prin implicarea în noul front de conflict, Bogdan Chirieac a afirmat că Rusia este ”principalul beneficiar” al războiului din Orientul Mijlociu.

”În primul rând, se ridică o bună parte din presiunea pusă de opinia publică mondială și de Occident asupra ei în războiul din Ucraina, fiindcă vrând-nevrând trebuie să te concentrezi asupra acestui conflict din Orientul Mijlociu, care poate arunca lumea în aer, la modul propriu.

Plus efectele imediate și care se întâmplă deja: creșterea aberantă a prețului petrolului, care aduce cu sine prăbușirea economiei mondiale, scăderea semnificativă a economiei mondiale. Se duc până în Canada efectele războiului din Orientul Mijlociu.

Apoi, Rusia iese din izolare. L-ați văzut pe Putin, la Beijing, e cu capul sus, înainte era ca un șoarece speriat, prins într-un colț. După ce a săvârșit în Ucraina, acum începe să ne dea sfaturi, să ne spună, să explice: Eliberați ostaticii!, că sunt două state, Israel și Palestina.

Mai departe, să nu uităm că Rusia, și aici a fost o invaliditate a Occidentului, are o influență uriașă în Siria, care acum este un pseudo-stat, dar care este graniță cu Israelul, deci Rusia are pe bună dreptate voie să stea la masă, iar Israelul va trebui, vrând-nevrând, să negocieze și cu Moscova.

Apoi, este principalul sprijin al Iranului, statul care a provocat tot acest conflict în Orientul Mijlociu, că Iranul finanțează Hamas și Hezbollah, iar Hezbollah atacă, după cum știți, Israelul, iar Israel vrea să intre în Liban după Hezbollah și așa o să avem al doilea stat fantomă din Orientul Mijlociu, după Siria, fiindcă în Liban va începe războiul civil.

Acum Iranul nu mai poate fi supus sancțiunilor eficiente, internaționale, cum a fost supus mai multe decenii.

Rusia cum a fost salvată economic în războiul din Ucraina? În principal de către China. Acum, Iranul este sigur că din punct de vedere economic nu are nicio problemă.

Pentru Rusia, acest război este la fel de important cum este pentru Statele Unite”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

Citește și: Va fi Libanul primul stat sacrificat în conflictul din Orientul Mijlociu? Bogdan Chirieac avertizează: Dacă intră Iran în război, suntem cu toții în pericol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel