Care sunt culorile care te fac să pari mai slab
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Poate că ştii deja că dungile verticale ajută la subţierea taliei, vizual. Dar nu doar liniile şi imprimeurile cu figuri geometrice te pot face să pari mai slab, ci şi... culorile! Tot culorile ne pot infleunţa şi preferinţele culinare dar şi apetitul, în general.

Culorile în sine nu au un efect-miracol când vine vorba de siluetă, dar totuşi poţi încerca câteva trucuri care păcălesc ochiul şi te pot face să pari mai suplu, potrivit Marketing Access Pass.

În plus, există unele asocieri între culori și comportamente alimentare sau starea de bine, care pot influența indirect obiceiurile alimentare și astfel, procesul de slăbire. Aceste asocieri sunt în principal legate de psihologia culorilor și pot varia de la individ la individ. Iată câteva exemple:

Albastru

Albastrul este adesea considerat o culoare care poate reduce apetitul. Se spune că este asociat cu senzația de calm și relaxare, ceea ce poate ajuta la controlul poftei de mâncare. Cu toate acestea, nu există dovezi solide care să susțină că expunerea la albastru în mod direct duce la pierderea în greutate. Dar, dacă te îmbraci în albastru, să nu te mire dacă cei din jur te vor întreba cum ai reuşit să slăbeşti!

Verde

Verdele este asociat cu sănătatea și natura. Este culoare care poate stimula alegerea alimentelor sănătoase, cum ar fi fructele și legumele. Prin urmare, un mediu bogat în verde poate promova obiceiuri alimentare mai sănătoase. În plus, hainele de culoare verde, spun psihologii, duc cu gândul la sănătate deci la trup atletic.

Roșu și galben

Aceste culori sunt adesea asociate cu stimularea apetitului și pot face ca alimentele să pară mai atrăgătoare. De aceea, multe lanțuri de restaurante folosesc nuanțe de roșu și galben în designul lor pentru a stimula apetitul clienților. Şi îmbrăcămintea de culoare roşie pot face femeile să pară mai atrăgătoare, cu linii ale corpului mai definite chiar şi acolo unde există un pic de burtă sau şolduri ceva mai proeminente.

Este important să rețineți că influența culorilor asupra obiceiurilor alimentare variază de la individ la individ și poate fi afectată de factori precum cultură, experiențe personale și preferințe individuale. Cel mai important aspect al procesului de slăbire este să adoptați o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos, dar și să consultați un profesionist în domeniul sănătății pentru sfaturi personalizate. Nu există o culoare magică care să vă facă să slăbiți sau să păreţi mai slabi, ci mai degrabă este vorba despre alegerile alimentare și obiceiurile zilnice care vor atrage după sine rezultate reale şi de durată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel