Data publicării:

Care este momentul ideal pentru a consuma fructe. Amalia Arhire: Atunci nu e bine să consumi deloc

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Care este momentul ideal pentru a consuma fructe. Ce categorii de persoane nu ar trebui să mănânce fructele pe stomacul gol.

Care este momentul ideal pentru a consuma fructe. Consumul de fructe este o modalitate delicioasă și sănătoasă de a adăuga substanțe nutritive în organism, indiferent de momentul din zi în care le consumați.

Unele studii afirmă că a mânca de fructe după-amiaza poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate decât consumul de fructe dimineața. Altele spun altceva, susținând că cel mai bun moment este la prima oră a dimineții, cu un pahar de apă.

Cu toate acestea, nu există nicio dovadă științifică care să sugereze că mâncatul fructelor dimineața sau după-amiaza schimbă modul în care fructele afectează sănătatea unei persoane.

Teoria din spatele consumului de fructe după-amiaza se bazează pe ideea că mâncatul unei gustări bogate în zahăr în această perioadă poate crește nivelul de zahăr din sânge și poate ”trezi” sistemul digestiv.

Cu toate acestea, toate alimentele care conțin carbohidrați cresc nivelul de zahăr din sânge, iar momentul din zi are un efect redus asupra acestui lucru. Sistemul digestiv este întotdeauna pregătit să înceapă operațiunile în orice moment al zilei.

Acestea fiind spuse, atunci când alegeți o gustare de după-amiază, fructele reprezintă o opțiune excelentă. Fructele sunt bogate în fibre și carbohidrați complecși, ceea ce înseamnă că durează mai mult timp pentru a fi digerate decât carbohidrații simpli, cum ar fi pâinea albă.

Acest lucru poate contribui la menținerea oamenilor sătui pentru mai mult timp și la evitarea gustărilor nesănătoase în timpul zilei, potrivit Medical News Today.

Fructele oferă, de asemenea, o gamă largă de vitamine, minerale și beneficii pentru sănătate. Consumul de fructe cu o grăsime sau o proteină sănătoasă poate oferi echilibru și o energie mai durabilă. Savurați fructele cu o mână mică de nuci sau semințe sau cu puțin avocado pentru o gustare bogată în nutrienți.

Ce spun nutriționiștii:

Citiți mai departe pe Dcmedical.ro: https://www.dcmedical.ro/care-este-momentul-ideal-pentru-a-consuma-fructe_645796.html?fbclid=IwAR0khDA77_7X9mW6KZl6l2lgrLhE4M71WVP9z6gE4gNTiVs8N4897mXTrX4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel